Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5104 > Economic Nr. 5104 de marti, 15 decembrie 2015  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 24

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Economic

Pentru combaterea evaziunii


Cazierul fiscal, modificat

Printr-un proiect de hotărîre se propune introducerea în anexă a unor fapte noi față de cele care se regăsesc în prezent

articol de: Laurențiu Marinov
Cazierul fiscal, modificat
 

Ministerul Finanțelor Publice a postat pe site-ul propriu proiectul de Hotărîre a Guvernului privind faptele pentru care se înscriu informații în cazierul fiscal al contribuabililor, potrivit legislației în vigoare. Conform unui comunicat al MFP, principiile care au stat la baza modificărilor legislative din domeniul organizării cazierului fiscal, concretizate prin aprobarea Ordonanței Guvernului nr.39/2015, sînt îmbunătățirea comportamentului fiscal al contribuabililor și creșterea conformării voluntare, stabilirea unui cadru unitar și coerent care să permită orientarea activităților specifice de prevenire și combatere a evaziunii fiscale către contribuabilii cu risc fiscal ridicat, precum și furnizarea informațiilor fiscale necesare evidențierii modului de respectare a disciplinei financiare de către contribuabili.

Acte normative inventariate

În acest sens, potrivit capital.ro, au fost analizate și inventariate actele normative care cuprind sancțiuni pentru nerespectarea legilor fiscale, contabile, vamale și a celor care privesc disciplina financiară.
Prin proiectul de hotărîre se propune introducerea în anexă a unor fapte noi față de cele care se regăsesc în Hotărîrea Guvernului nr. 31/2003, a căror săvîrșire reflectă un comportament fiscal inadecvat, eliminarea unor fapte care, în prezent, se regăsesc în anexa la Hotă­rîrea Guvernului nr. 31/2003 privind aprobarea Normelor meto­dologice pentru aplicarea Ordonanței Guvernului nr. 75/2001 privind organizarea și funcționarea cazierului fiscal, cu modificările și completările ulterioare, întrucît actele nor­mative sau unele articole din acte normative care prevedeau și sancționau faptele au fost abrogate, introducerea în anexă a fap­telor care, începînd cu 1 ianuarie 2016, constituie contravenții sau infracțiuni și se sancțio­nează conform pre­vederilor Legii nr.207/ 2015 privind Codul de procedură fiscală și ale Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal și abrogarea prevederilor Hotă­rîrii Guvernului nr. 31/2003 privind aprobarea Nor­melor meto­dologice pentru aplicarea Ordonanței Guvernului nr. 75/2001 privind organizarea și funcționarea cazierului fiscal, cu modificările și completările ulterioare.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU