Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5100 > Economic Nr. 5100 de miercuri, 9 decembrie 2015  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 23

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Economic

Vin băieții!


De Revelion, am putea juca perinița cu inspectorii A.N.A.F.

În perioada 31 decembrie-5 ianuarie, este programată o vastă operațiune de control cu privire la sumele încasate pentru pachetele de Revelion

articol de: Laurențiu Marinov
De Revelion, am putea juca perinița cu inspectorii A.N.A.F.
 

Restaurantele vor fi controlate de inspectorii ANAF chiar în noaptea de Revelion. Instituția a anunțat ieri, că în intervalul 31 decembrie - 5 ianuarie va avea loc o nouă operațiune, denumită "Revelion 2016", în timpul căreia vor fi verificate localurile care organizează petreceri de Revelion. "În intervalul 31 decembrie - 5 ianuarie, inspectorii antifraudă vor controla, la nivelul întregii țări, localurile care organizează petreceri de revelion. În cadrul acestei operațiuni se urmărește verificarea modului în care operatorii economici au înregistrat sumele încasate pentru pachetele de revelion vîndute, precum și încasările din seara de revelion care nu au fost prinse în pachetele respective", se arată într-un comunicat al ANAF. Conducerea ANAF a decis ca, după finalizarea primei etape a operațiunii "Cristal", toate resursele operative și materiale implicate în verificarea centrelor engros din toată țară să fie relocate în cadrul unei noi operațiuni. "Revelion 2016" urmărește verificarea modului în care operatorii economici au înregistrat sumele încasate pentru pachetele de revelion vîndute, precum și încasările din seara de revelion care nu au fost prinse în pachetele respective. În etapa de predocumentare, pe baza datelor din surse deschise și proprii legate de capacitatea localurilor, numă­rul pachetelor oferite la vînzare, cuantumul aprovizionărilor și înregistrarea acestora în evidențele contabile, s-a alcătuit profilul de risc și eșantionul de verificat.

Prima etapă a "Operațiunii Cristal", reluată la anul

În cadrul operațiunii "Cristal" în care au fost mobilizați inspectorii ANAF sînt vizate în total 60 de centre engros.  Prima etapă este programată să se încheie pe 25 decembrie, urmînd să fie reluată la începutul anului viitor, după analizarea rapoartelor de evaluare ale primei etape. Fiscul a anunțat că a aplicat 3.681 de amenzi totalizînd 21,36 milioane lei (4,85 mil. euro) în cadrul "Operațiunii Cristal", în perioada 19 octombrie - 1 decembrie. Inspectorii fiscali au verificat în acest interval 3.348 de contribuabili, confiscînd bunuri și numerar în valoare de 10,57 milioane lei și au dispus măsuri asigurătorii de circa 1,82 milioane lei. Totodată, aceștia au interzis și au suspendat activitatea a 230 de comercianți pentru nedotarea cu case de marcat sau neutilizarea acestora. Circa 780 de contribuabili au fost invitați la sediul ANAF pentru verificări amănunțite.

 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU