Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4997 > Economic Nr. 4997 de miercuri, 15 iulie 2015  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 20

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Economic

Potrivit datelor comunicate de Registrul Comerțului


Vrei să începi o afacere? Uite care sînt domeniile profitabile!

Domeniile cu cele mai multe firme înființare în primele 5 luni ale acestui an sînt: agricultura, serviciile medicale și IT

articol de: Cătălina Jingoiu

În funcție de momentul economic, de legislație și de alți factori care stimulează creșterea unei afaceri, există ierarhii care arată unde este oportun să fie dezvoltată o activitate economică și unde există un po­ten­țial redus de dezvol­tare și de obținere a pro­fitului.
Agricultura, serviciile în sectorul medical și de asistență socială, dar și afacerile în IT sînt domeniile profi­tabile pentru afaceri, în momentul de față. Sînt, de altfel, domeniile de activitate ale celor mai multe start-up-uri înființate în primele cinci luni ale anului. Potrivit datelor comunicate de Re-gistrul Comerțului, la Bu­zău, s-au înregistrat, în primele cinci luni ale anului, 895 de firme noi, cu 25,88% mai multe decît în aceeași perioadă a anului 2014.
Ierarhizate în funcție de codurile CAEN, referitoare la domeniile principale de activitate, ponderea o dețin firmele care vor funcționa în agricultură.

Tineri întreprinzători

Numărul SRL-urilor, PFA-urilor și altor structuri economice înființate în acest domeniu a crescut cu aproape 200% față de aceeași perioadă a anului 2014. "Sînt activități care corespund momentului economic actual în care se află România, chiar și acesta de mică creștere econo­mică. Dacă ne uităm atent în structură, cred că cele mai multe start-up-uri sînt înființate de tineri care s-au hotărît să își ia soarta în mîini sau au răspuns unor programe guvernamentale sau facilități de finanțare europeană pentru începerea unor activități", a comentat pentru Business 2 Business, omul de afaceri Adrian Agache, președintele UGIR 1903, fili­ala Buzău.

Piața suprasaturată

La polul opus, sînt construcțiile, comerțul și imobiliarele, domenii în care un debut, în acest moment, este inoportun, piața fiind supra­- saturată. Pentru o analiză comple­tă a subiectului urmăriți ultima ediție a emisiunii Business 2 Business, difuzată de Focus TV!

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU