Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4992 > Economic Nr. 4992 de miercuri, 8 iulie 2015  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 20

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Economic

Posibilități de dezvoltare


Turismul verde, o șansă pentru Buzău

În emisiunea Business2B de la Focus TV, o asociație ecologică a prezentat locurile cu potențial pe care le-a descoperit în județ

articol de: Alexandra Dinu

Buzăul ar putea deveni în curînd cap de listă în alegerile turiștilor din România și din străinătate. O asociație ecologică a analizat potențialul județului Buzău, iar concluzia este că acesta poate îndeplini criteriile prin care să primească statutul de cel mai verde județ din țară.
Zona de munte, pornind de la Colți-Bozioru și, mai departe, Nehoiu-Siriu-Gura Teghii, este cea care ar putea atrage turiștii. Iar turismul verde ar putea aduce pe meleagurile buzoiene oameni cu adevărat interesați de peisaje și tradiții, dispuși să scoată bani frumoși din buzunar pentru serviciile oferite. Din păcate, natura pare să se împiedice de birocrație, iar proiectul trebuie să ajungă mai întîi pe birourile aleșilor pentru a putea fi pus în aplicare.
Buzăul este un județ cu un potențial turistic foarte ridicat. Județul este printre puținele din țară în care se regăsesc laolaltă toate formele de relief și unde există și locuri pline de istorie. Potențial există, însă nu e pus în valoare așa cum ar trebui. Puțini sînt cei care apreciază ceea ce are de oferit județul și care colindă munții Buzăului în căutarea unor locuri valoroase. Și mai puțini sînt cei care, mai mult din pasiune, pun cîte o piatră la temelia dezvoltării turismului. Inițiativele lor nu au rămas însă nerăsplătite.


Nu se adresează turismului de masă


Asociația ecologică Turism verde a trecut județul Buzău pe lista locurilor verzi din țară, și cu puțin noroc ar putea ajunge pe primul loc în clasamentul național. Asociația a găsit la Buzău acele locuri care pot oferi județului statutul de destinație turistică verde. Totuși, zona nu se adresează turismului în masă, ci acelor persoane care apreciază calitatea locurilor.
"Am identificat în zona Buzăului o zona care ar putea fi inclusă pe lista județelor verzi din România. Încercăm să aducem în atenție lucruri care să atragă mulți turiști de calitate, nu ne intereseaza numărul lor, ci calitatea lor", a declarat Constantin Șerban, preșe­dinte Asociația TurismVerde. Condiția esențială a vizitatorului este să aprecieze darurile naturii, dar și să le respecte."Asta se va întîmpla prin diferențierea clară a consumatorilor, ne îndreptăm către un consumator cu potențial financiar. Sîntem încunviințați că adresîndu-ne unui grup țintă să le oferim mai mult decît un loc unde să își pună grătarul", a mai spus Constantin Șerban. Turismul verde va avea numai efecte benefice, de la dezvoltarea satlor de munte, la promovarea tradițiilor populare, iar cîștigați vor fi deopotrivă buzoienii și turiștii.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU