Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4893 > Economic Nr. 4893 de vineri, 13 februarie 2015  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Economic

Calendarul obligațiilor fiscale din luna februarie

articol de: Adrian CRĂCIUN
Contribuabilii persoa­ne fizice și juridice trebuie să treacă pe la Fisc, în această lună legislația din domeniu cuprinzînd o serie de termene de îndeplinire a unor obligații fiscale. Potrivit Compartimentul de Comunicare, Relații Publi­ce și Mass-Media al DGRFP Galați, data de 25 februarie este ultima zi pentru de­pu­ne­rea formularului 097 „Notificare privind aplicarea/încetarea aplicării sistemului TVA la încasare”, de către persoanele impozabile înregistrate in sco­puri de TVA, precum și a formularului 100 „Declarație pri­­vind obligațiile de plată la bugetul de stat”, pentru ­obli­ga­țiile de plată cu termen lunar. La aceeași dată este obligatorie depunerea formularului 101 „Declarație privind impozitului pe profit”, de către organizațiile nonprofit și de către contribuabilii care obțin venituri majoritare din cultura cerea­le­lor și a plantelor tehnice, pomicultură și viticultură, pentru anul precedent.
Data de 25 februarie este ultima zi și pentru depunerea formularului 112 „Declarație privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate”, lunar, de către angajatori și entitățile asi­milate acestora, cărora le revin obligațiile de plată la bugetele asigurărilor sociale și fondu­ri­lor speciale. Mai trebuie depu­se formularul 224 „Declarație privind veniturile sub formă de salarii din străinătate”, formularul 300 „Decont de taxă pe valoa­rea adăugată”, de către plătitorii de T.V.A pentru care perioada fiscală este luna calendaristică, și formularul 301 „Decontul spe­cial de taxă pe valoarea adăugată”, de către persoanele neînregistrate și care nu trebuie să se înregistreze în scopuri de TVA. La același termen se de­pun formularul 306 „Cerere privind utilizarea ca perioadă fiscală pentru TVA a semestrului sau anului calendaristic”, formularul 307 „Declarație privind sumele rezultate din ajustarea/corecția ajustărilor/regularizarea taxei pe valoarea adăugată”, formularul 311 „Declarație privind taxa pe valoarea adăugată datorată de către persoanele impozabile al căror cod de înregistrare în sco­puri de taxă pe valoarea adăugată a fost anulat”.

Date despre contractele intracomunitare

Tot în această lună se mai depun formularul 390 (VIES) „Declarație recapitulativă pri­vind livrările/achizițiile/prestările intracomunitare“, formularul 392A „Declarație informativă privind livrările de bunuri și prestările de servicii efectuate în anul 2014“,  Formularului 392B „Declarație informativă privind livrările de bunuri, prestările de servicii și achizițiile efectuate în anul 2014“, ­Formularul 393 „Declarație informativă privind veniturile ob­ținute din vînzarea de bilete pentru transportul rutier internațional de persoane, cu locul de plecare din România în anul 2014“. Tot pînă pe 25 februarie trebuie depus formularul 394 „Declarație informativă privind livrările/prestările și achi­zițiile efectuate pe teritoriul național“. Finanțiștii mai atrag atenția că trebuie făcută plata obligațiilor la bugetul de stat, bugetului asigurărilor sociale de stat și a taxei pe valoarea adăugată, pentru obligațiile fiscale cu termen de plată lunar.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU