Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4854 > Economic Nr. 4854 de duminica, 14 decembrie 2014  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Economic

Poșta Română, trecută pe profit la final de an

articol de: Adrian CRĂCIUN
Compania Națională Poșta Română va încheia anul 2014 cu un profit ­operațional de 74,3 mili­oane de lei. Ministerul pentru Societatea Informațională (MSI), în calitate de acționar majoritar cu 75%, a făcut publice rezultatele financiare realiza­te de Compania Națio­na­lă Poșta Română (CNPR) în acest an. De asemenea, oficialii ministerului au precizat că Poșta Română este o companie națională înființată pe Legea 31/1990, și nu o instituție publică, compania funcționînd pe gestiune economică, ceea ce înseamnă că își asigură veniturile, în mod independent, din contracte comerciale. 
 Potrivit sursei citate, în urma activității sale comerciale, CNPR va aduce pînă la finalul acestui an, 390 ­mi­lioane de lei (87,8 milioane de euro) la bugetul de stat. Peste 22% din această sumă, respectiv 87 milioane de lei (19,5 milioane de euro), reprezintă TVA aferentă con­tractelor comerciale în­che­iate în cursul anului 2014 de operatorul național de servicii poștale. Pentru a putea realiza cu adevărat performanțele economice de excepție ale CNPR, oficialii ministerului au precizat că bugetul MSI pe anul 2013 a fost în sumă de 129.9 mili­oa­ne lei, echivalentul a 29.4  mi­lioane  de euro, iar pentru anul 2014 bugetul este în sumă de 82.2  milioane  de lei, echivalentul a 18.4 ­mi­lioane de euro (MSI, CERT-RO).

Pericolul de insolvență eliminat pe doi ani

Oficialii Ministerului pentru Societatea Informațio­nală i-au felicitat pe angajații Poștei pentru că au depășit țintele de profit stabilite. „Mulțumesc tuturor angajaților CNPR, noii conduceri cu care am reușit aceste performanțe deosebite, membrilor Consiliului de Administrație și nu în ultimul rînd reprezentanților MSI în Adunarea ­Ge­nerală a Acționarilor. Aceste rezultate arată clară că în România pot fi obținute performanțe economice și la companiile de stat atîta vreme cît există dialog, respect reciproc, încredere și profesionalism în desfășurarea activității noastre în fiecare zi în folosul societății”, a declarat ministrul pentru Societatea Informa­țională Răzvan Cotovelea. Totodată, oficialul a precizat că anul 2014 va fi încheiat cu eliminarea pericolului de insolvență pentru următorii doi ani, cu o creștere salarială ce nu pune în pericol dezvoltarea companiei, cu un acord solid între conducere și sindicate precum și cu un proces de privatizare relansat ce se află în plină desfășurare.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU