Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4846 > Economic Nr. 4846 de miercuri, 3 decembrie 2014  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Economic

Premii, distincții și trofee de excelență


Cei doi buzoieni din Top 300, premiați în domeniul electricității

Pe lîngă Eximprod Grup, în sectorul fabricării componentelor electrice și electronice au mai fost premiate firmele Electro Creativ, Total Electric Automatizări și Sistem Euroteh

articol de: Adrian CRĂCIUN
Vasile Domente și Gheorghe Ma­no­le, cei doi buzoieni care anul acesta au reușit să se mențină în topul celor mai bogați români rea­lizat de editorialiștii de la „Capital”, au fost premiați pentru activitatea din do­me­niul industriei electricității de Ca­mera de Comerț, Industrie și Agricultură Buzău.
Instituția i-a premiat recent pe cei mai performanți oameni de afaceri din județ pentru activitatea și rezultatele obținute de Eximprod Grup, în cadrul Festivității Topului  Firmelor din județul Buzău. În acest an, Vasile Domente ocupă locul 98 în Top 300, cu o avere estimată la 58-60 milioane de euro. La rîndul său, Gheor­ghe Manole ocupă locul 108 în Top 300, cu 52-55 milioane de euro.  Rețeta de succes a celor doi oameni de afaceri buzoieni este catalogată de editoria­liștii „Capital” drept „energia banilor”, firma Eximprod înființată în 1994 de Vasile Domente și ­Gheor­ghe Manole fiind specializată în producția și distribuția de echipamente în industria electricității.

Premii și pentru Recomplast și Total Electric Automatizări

Tot cu acest prilej, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a acordat premii,  distincții și trofee de excelență pentru firmele clasate pe primele trei locuri în ultimii trei, res­pectiv cinci ani. De asemenea, la categoria firmelor care au ca obiect de activitate fabricarea motoarelor electrice, a generatoarelor și a aparatelor de distribuție și control a electri­cității au mai fost premiate firmele Eximprod Power Systems, Recomplast, Total Electric Automatizări, Sistem Euroteh, Contactoare și ACD Operativ Line.  Pentru producția de componente electronice a fost premiată firma Electro Creativ. La categoria unităților care au ca obiect de activitate fabricarea de fire și cabluri și a dispozitivelor de conexiune pentru acestea a fost premiată firma Recomplast SA, iar în domeniul instalării mașinilor și echipamentelor industriale au primit premii firmele Hitech Electric și A G V Montaj.

Export pentru industria aerospațială

Printre unitățile din do­meniul menționat s-a nu­mă­rat și o firmă din Mărăcineni care este furnizor pentru industria aerospațială din SUA și Israel. Sistem Euroteh produce mașini electrice speciale, componente pentru automatizări și are propriul compartiment de cercetare-inovare. În prezent, Sistem Euroteh își vinde produsele aproape exclusiv pentru export, fiind furnizorul unor companii precum IAI - Întreprinderea Aerospațială din Israel, Elop Electronics, Condor Pacific Israel, C4 Advanced Tactical Systems SUA, Drive Sistems Italia, etc. În compartimentul de cercetare, firma are patru ingineri foarte bine pregătiți, lucru care explică succesul firmei în acest sector de activitate.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU