Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4827 > Economic Nr. 4827 de miercuri, 5 noiembrie 2014  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Economic

Funcționarii care gestionează fonduri europene, evaluați de autorități

articol de: Adrian CRĂCIUN
De la 1 ianuarie 2015 va fi aplicat un sistem de evaluare a performanței funcționarilor implicați în sistemul de gestionare a fondurilor europene.  
Reprezentanții Ministe­rului Fondurilor Euro­pene avertizează că începînd de anul viitor activitatea funcționarilor implicați în sistemul de gestionare a fondurilor europene va fi atent monitorizată. De ase­menea, Programul Opera­țional Asistență Tehnică 2007 – 2013 va fi modificat pentru ca România să poată solicita Comisiei Europene rambursarea tuturor cheltuielilor efectuate pentru plata funcționarilor implicați în sistemul de implementare a fondurilor europene. 
„De la 1 ianuarie 2015 vom aplica un sistem de evaluare a performanței funcționa­ri­lor implicați în sistemul de gestionare a fondurilor euro­pene. O altă măsură agreată este modificarea Programului Operațional Asistență Tehnică, care reprezintă un pas important pentru rambursarea integrală a salariilor personalului care lucrează pe fonduri euro­pene”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eu­gen Teodorovici. 
Ținta autorităților este îmbunătățirea ratei de absorbție a fondurilor euro­pene, odată cu începerea utilizării fondurilor euro­pene alocate României pentru perioada de programare 2014 - 2020. Astfel, ministrul Fondurilor Europene, Eu­gen Teodorovici, a avertizat că doar acele persoane care performează la locul de muncă vor primi, în conti­nuare, majorarea salarială asigurată de Uniunea Europeană pentru funcționarii din sistemul de gestionare a fondurilor UE. 
„Am discutat ce mai avem de făcut noi, România, în actualul cadru financiar pentru a avea o rată de absorbție cît mai mare la finalul perioadei de programare 2007 – 2013, adică în decembrie 2015. Acum rata de absorbție curentă a fondurilor structurale și de coeziune a ajuns la aproximativ 44%. Cred că România va atinge o rată de absorbție de 80% la sfîrșitul anului 2015, nivelul actual reprezentînd un argument în plus în acest sens”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eu­gen Teodorovici.

La un pas de primele apeluri de proiecte

În ceea ce privește începerea atragerii fondurilor alocate pentru perioada de programare 2014 – 2020, autoritățile din România vor să insiste în a lansa primele apeluri de proiecte încă din luna noiembrie a acestui an. „Este foarte important ca România să înceapă cu dreptul perioada de programare 2014 – 2020. Nu cred că mai există cineva, în țară sau în afara țării, care să-și închipuie că România ar mai putea pierde ani de zile în utilizarea fondurilor europene, așa cum s-a întîmplat la începutul perioadei de programare 2007 – 2013. Fondurile europene sunt principala sursă de finanțare pentru România, pe care țara noastră trebuie să o folosească la maximum”, a adăugat ministrul Fondu­rilor Europene.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU