Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4795 > Economic Nr. 4795 de luni, 22 septembrie 2014  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Economic

Promovare la cel mai mare eveniment în domeniul componentelor auto


Produsele Romcarbon, expuse la Tîrgul Automechanika din Frankfurt

Compania buzoiană a participat alături de alte 11 firme românești producătoare de componente și subansamble pentru industria auto

articol de: Adrian CRĂCIUN
Compania buzoiană Romcarbon și-a promovat produsele la cel mai mare eveniment internațional din acest an în domeniul componentelor auto,  Tîrgul internațional Automechanika Frankfurt 2014, Germania. Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Economiei, România a participat la evenimentul derulat în perioada 16-20 septembrie 2014, cu un pavilion național format din 12 firme românești producătoare de componente și subansamble pentru industria auto și industria constructoare de mașini. 
Pavilionul românesc a fost organizat de Ministe­rul Economiei în colabora­re cu Asociația Construc­torilor de Automobile din România (ACAROM), pe o suprafață de 144 mp. 

Companie bine cotată pe bursă

La evenimentul din Frankfurt au fost prezente companiile: Mefin Sinaia, Romradiatoare Brasov, Romcarbon Buzau, Componente Auto Topoloveni, Aeromold Brasov, TESS Conex Iasi, EuroSandow Bucuresti, Ada Computers Bucuresti, Subansamble Auto Pitesti, Total Diesel Service Bucuresti, Auto­nova Satu Mare și Plastor Oradea. 
În context, în cadrul unor serii de întîlniri cu firme de producție și distributie din Germania și țări din spațiul UE, din țări din afara spațiului comunitar, precum și cu asociații de profil și reprezentanți ai presei de specialitate, oamenii de afaceri români, prezenți la tîrg, au avut oportunitatea de a stabili reale posibilități pentru creșterea exporturilor pe aceste piețe și pentru identificarea unor noi căi de atragere de investiții în România. În ceea ce privește situația companiei buzoiene, societatea Romcarbon are acțiuni tranzac­ționate la prețuri bune pe Bursă. De asemenea, în acest an Romcarbon a propus plata de dividende către acționari de peste 10 miliarde lei vechi.

Acțiuni constante de promovare

Printre cauzele care au stat la baza evoluției companiei buzoiene se numără și  acțiunile constante de promovare pe plan extern a produselor companiei. În 2013 Romcarbon s-a numărat prin­tre cele zece companii românești producătoare de echipamente auto care au participat, în perioada 16-20 octombrie, la Tîrgul internațional pentru echi­pamente auto EQUIP AUTO PARIS. În acest an, specialiștii apreciază că participarea la Autome­cha­nika Frankfurt, manifestare organizată o dată la 2 ani, aduce beneficii importante companiilor ro­mânești din sectorul auto în competiția cu țările recunoscute în domeniu, oferind vizibilitatea necesară dezvoltării de noi relații de colaborare în producția și distribuția com­ponente auto. Automechanika Frankfurt 2014 este cel mai mare eveniment expozițional organizat pe plan european și mondial în domeniul componentelor auto, reparații și întreținere vehicule, accesorii auto, IT și management, tuning și soluții ino­vative. Prin participa­rea a 4.631 de expozanți din 71 de țări, ce acoperă toate specializările din sectorul auto, ediția de anul acesta este una a recordurilor.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU