Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4792 > Economic Nr. 4792 de miercuri, 17 septembrie 2014  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Economic

Centre regionale de afaceri deschise de Volksbank

articol de: Adrian CRĂCIUN
Volksbank România anunță că va deschide cen­tre regionale de ­afa­ceri, instituția bancară vizînd consolidarea segmentului corporate și urmărind să-și dubleze cota de piață pînă în 2018, la 3%.  
Potrivit unui comunicat de presă al companiei, Volksbank va avea centre de business corporate în Cluj, Ti­mi­șoara, Oradea, Sibiu, Brașov, Ploiești, Constanța, Iași și două în București, unde clienții vor beneficia de consultanță de specialitate și servicii dedicate. Lansarea celor 10 centre de business din țară se va face în cadrul unor conferințe regionale cu tema „România pe profit”, unde reprezentanții Volksbank alături de oamenii de afaceri locali vor încerca să găsească soluții pentru susținerea companiilor românești. Fondată în anul 2000, Volksbank România este o instituție financiară cu origini austriece, care deservește peste 190.000 de clienți, fiind una dintre cele mai importante 10 bănci de pe piața locală, cu active de 3.1 miliarde Euro. 
Volksbank vizează pentru acest an o creștere cu 20% a business-ului corporate și urmărește să devină „Home bank” pentru o cincime din clienți. „Noul Resort de Business dedicat persoanelor juridice urmărește să identifice soluțiile financiare cele mai potrivite pentru contextul macroeconomic actual. Prin dezvoltarea centrelor regionale, ne dorim să creștem gradul de accesibilitate al fir­melor la produse specifice, să sprijinim dezvoltarea antreprenorilor și capitalului românesc, dar și consolidarea relației de afaceri cu companiile ce aparțin unor grupuri de investitori străini”, a declarat Bogdan Neacșu, noul vice­președinte Volksbank al segmenului Clienți Corporate și IMM.

I.M.M.-urile încep să se trezească din criză

Banca avea la finalul anului trecut cu 12% mai multi clienți corporate față de 2012, gestionînd împrumuturi de aproximativ 507 milioane de euro în decembrie 2013, reprezentînd 20% din portofoliu. „Sectorul corporate și IMM începe să se trezească din criză și este foarte important să facili­tăm accesul la finanțare, care să le permită firmelor să continue să crească.  Anul 2014 are premise să fie anul relansării creditării pe acest segment, avînd în vedere scă­derea succesivă a do­bîn­zilor, pînă la minime isto­ri­ce”, a mai spus Neacșu. Pentru acest an, Volksbank a alocat fonduri de aproximativ 150 milioane de euro pentru finanțarea companiilor, în special IMM-uri, iar pînă în anul 2018, banca a bugetat active de 940 milioane de euro pentru acest segment.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU