Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4780 > Economic Nr. 4780 de luni, 1 septembrie 2014  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Economic

Ostahie a vîndut Aurora Mall unui grup sud-african

articol de: Laurențiu MARINOV
Omul de afaceri Dan Ostahie, proprietarul grupului Altex, a vîndut mallul Aurora din Buzău și un proiect comercial de 4.000 mp de lîngă magazinul Kaufland din Alba Iulia fondului sud-african de investiții NEPI.  
Tranzacția a avut ca „preț“ stingerea de către cumpărător a unui credit de 22 de milioane de euro contractat de la Investkredit (în prezent parte a Volksbank), potrivit Ziarului Financiar. Ostahie a investit, prin intermediul diviziei imobiliare Cometex, în jur de 25 milioane euro în mallul din Buzău care a fost deschis în 2008, dar a decis acum să cedeze proiectul și să accepte statutul de chiriaș pentru a se concentra pe afacerea de retail.

Intenționează să redezvolte proiectul

„Dacă ne uităm strict la cifrele de investiții și ale tranzacției, poate părea o tranzacție în pierdere. Într-o tranzacție prețul este important, dar contează la fel de mult și faptul că vindem unui investitor care are știința și capacitatea de a dezvolta“, a declarat pentru ZF Ostahie. Martin Slabbert, CEO-ul NEPI, spune că intenționează să redezvolte proiectul cu o suprafață închiriabilă de 18.000 mp din Buzău, printre ai cărui chiriași se află Carrefour, C&A sau New Yorker.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU