Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2509 > Economic Nr. 2509 de joi, 12 octombrie 2006  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Economic

Stiri la zi pe scurt

Mai putem să plantăm 2.800 hectare cu viță-de-vie

"România poate să mai planteze 2.800 hectare cu viță-de-vie, ca să acopere suprafața totală de 240.000 de hectare pe care o poate deține după integrarea în UE", spun reprezentanții Oficiului Național al Viei și Vinului (ONVV). Astfel, cei care vor să planteze viță-de-vie, în limita celor 2.800 de hectare, și să comercializeze vinul vor putea face acest lucru doar dacă dețin autorizație. Excepție de la această regulă fac doar cei care dețin o suprafață mai mică de 1.000 metri pătrați, informează reprezentanții Ministerului Agriculturii.

"Erste Bank" investește 120 milioane euro în sistemul informatic al BCR

"Erste Bank" va investi, în următorii trei ani, 120 milioane euro în dezvoltarea sistemului informatic și rețelei teritoriale a Băncii Comerciale Române (BCR) și estimează că procesul de integrare a instituției de credit va presupune costuri de pînă la 100 milioane euro. "Erste Bank" a mai anunțat investiții de 100 milioane euro și a preconizat că nivelul cheltuielilor de integrare a băncii în structura grupului austriac se va ridica la 90 milioane euro.

Integrarea scumpește terenurile cu 25%

După 1 ianuarie 2007, prețul terenurilor va cunoaște cea mai mare majorare din ultima perioadă, respectiv 25%, susțin analiștii imobiliari. Potrivit spuselor acestora, creșterea prețurilor terenurilor nu se raportează la puterea de cumpărare a românilor, care este încă foarte redusă.

Francizele din construcții și industria băuturilor alcoolice sînt cele mai profitabile

"Industria fast-food-ului produce numai 4% din cifra de afaceri totală înregistrată în prima parte a acestui an de către sistemele de franciză din România, respectiv aproximativ 32 milioane euro dintr-o piață estimată la aproximativ 800 milioane euro", potrivit datelor CHR Consulting. Contribuția cea mai importantă la cifra de afaceri globală aparține companiilor din industria de băuturi alcoolice și din sectorul materialelor de construcții, care generează 37,5% din totalul cifrei de afaceri. Pe locul secund, cu o cifră de afaceri de 224 milioane euro, se află francizele de distribuție și retail (modă, bijuterii, electrice și electrocasnice, produse petroliere și cosmetice), urmate de francizele din domeniul serviciilor financiare, publicității, resurselor umane și întreținerii, cu o cifră de afaceri cumulată de 220 milioane euro.


Stocul de gaze naturale este de 3,7 miliarde metri cubi

Nivelul stocurilor de gaze naturale aflate în depozitele de înmagazinare subterană se ridică în prezent la 3,7 miliarde de metri cubi, informează Ministerul Economiei și Comerțului. Totalul stocurilor active, înregistrat la data de 9 octombrie, este de 2,95 miliarde de metri cubi, din care 2,6 miliarde de metri cubi în depozitele Romgaz, 300 milioane de metri cubi în depozitul de la Tîrgu Mureș și 50 milioane de metri cubi în depozitul de la Nedeș. Stocul inactiv (perna de gaze) se ridică la 750 milioane metri cubi. În data de 25 octombrie operatorii vor prezenta proiectul programului de extracție pentru perioada octombrie 2006 - martie 2007. Nivelul stocurilor de gaze naturale pentru iarna 2006-2007 se ridica la 15 august la aproape 2,3 miliarde de metri cubi înmagazinați în zăcăminte.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU