Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4770 > Economic Nr. 4770 de luni, 18 august 2014  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Economic

Protecția mediului, literă de lege în dezvoltarea satelor

Raportul de mediu pentru „Programul Național de Dezvoltare Rurală“ este în dezbatere publică pînă la începutul lunii octombrie

articol de: Adrian CRĂCIUN
Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în calitate de ti­tular al Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020, anunță finalizarea raportului de mediu și organizarea ședinței de dezbatere publică pentru „Programul Națio­nal de Dezvoltare Ru­rală“, inclusiv pentru raportul de mediu.  Potrivit unui comunicat de presă postat pe site-ul ministerului, raportul de mediu poate fi consultat la sediul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, din B-dul Carol I, nr. 2-4, sector 3, București, de luni pînă vineri între 8.30-16.30 sau pe site-ul www.madr.ro, secțiunea Documente în dezba­te­re. De asemenea, Pro­gramul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020 este postat spre consultare publică pe pagina de internet a MADR. Documentele pot fi vizualizate și pe site-ul Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice www.mmediu.ro.
Scopul principal al ­eva­luării strategice de mediu (SEA) a Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020 (PNDR 2014-2020) este de a integra aspectele de mediu în conținutul PNDR, în scopul asigurării unui grad ridicat de protecție a mediului și pentru a contribui la dezvoltarea durabilă a României în perioada de programare 2014-2020. Evaluarea strategică de mediu este efectuată pentru a confirma faptul că posibilele efecte semnificative asupra mediului generate de implementarea PNDR 2014-2020 sînt identificate, descrise, evaluate și luate în considerare în procesul de elaborare și adoptare a acestui program. PNDR este conceput pentru a sprijini dezvoltarea rurală din România în perioada de programare 2014 – 2020. 
Acesta va oferi oportunități considerabile și va influența, prin măsurile sale, atît caracterul, cît și gestionarea mediului în zonele rurale din România.

Propuneri scrise către Ministerul Mediului

Comentariile și obser­­vațiile scrise pot fi trimise la sediul Ministe­rului Mediului și Schimbă­rilor Climatice, Bd. Li­bertății, nr. 12, sector 5, București sau pe adresa de e-mail lucia.trif@mmediu.ro, precum și la sediul MADR sau pe adresa de e-mail vii­to­­rulpndr@madr.ro în termen de 48 de zile de la ­pu­bli­carea prezentului anunț. Ședința de dezbatere publi­că va avea loc în data de 2 octombrie 2014, începînd cu ora 11:00, la sediul MADR, Sala 20. Dezba­te­rea este des­chisă atît publicului interesat, cît și autorităților impli­cate în procedura de evaluare de mediu.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU