Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4768 > Economic Nr. 4768 de miercuri, 13 august 2014  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Economic

Tranzacție importantă pe Bursa de Valori


Electroargeș S.A., acționar majoritar la Fabrica de șuruburi din Rm. Sărat

Compania din Curtea de Argeș a cumpărat peste 86% din pachetul de acțiuni al ELARS S.A.

articol de: Adrian CRĂCIUN
Liderul național în producția de aparate electrocasnice și aparate de uz gospodăresc, Electro­argeș SA, a deve­nit acționar ma­jo­ritar la Fabrica de șuru­buri din Rm. Sărat. Potrivit datelor publicate pe site-ul Bursei de Valori București, compania  din Curtea de Argeș a cumpărat 86,6288  % din pachetul de acțiuni al ELARS SA, majoritatea acțiunilor provenind de la S.I.F. Oltenia, fond care la finalul anului trecut deținea 86,6056 % din acțiunile societății rîmnicene. Electroargeș a fost înființată în anul 1971, compania avînd ca obiect de activitate producția de aparate electrocasnice, aparate de uz gospodăresc, aparate profesionale pentru dotări hoteliere și industriale, unelte electrice portabile, dispozitive, scule și truse de scule, vibratoare pentru compactat beton și echipamente auto. De asemenea, Electroargeș a dezvoltat o serie de colaborări pentru execuția de repere, subansamble și produse, pentru mai multe companii din țară și străinătate. 

„Locul 1” în topul firmelor

Potrivit datelor de pe site-ul companiei, Electroargeș are peste 750 de angajați din care un procent de 11,57% reprezintă salariați cu studii superioare. În prezent Electroargeș este societate pe acțiuni cu capital privat 100%, după ce în anul 2005, membrii Asociației PAS Electroargeș 94 au devenit proprietarii acțiunilor. În ceea ce privește activitatea ELARS SA, societatea rîmniceană are ca obiect de activitate fabricarea de șuruburi, buloane și alte articole filetate, precum și fabricarea de nituri și șaibe. În 2013, fabrica din Rîmnic a obținut, alături de DUCTIL SA, „Locul 1” în topul firmelor al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Buzău, pentru domeniul de activitate ce vizează fabricarea altor produse prelucrate din metal.

Schimbări la vîrf

După schimbarea ac­ți­onariatului, la ELARS ­s-au produs o serie de schim­bări în ceea ce pri­veș­te managementul com­paniei rîmnicene. Astfel, Adu­narea Gene­rală Ordinară a acționarilor organizată pe data de 11 august a decis revocarea administratorului unic Ioan Pă­una, noul administrator unic fiind aleasă economista Livia Felicia Enescu. De asemenea, o altă ho­tărîre a fost revocarea auditorului financiar al societății, JPA Audit SRL și Nadia Băltățeanu, decizie urmată de alegerea unui nou auditor financiar, SC Multicont SRL re­prezentată de Petrache Munteanu.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU