Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4748 > Economic Nr. 4748 de vineri, 18 iulie 2014  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Economic

Chiar dacă toată lumea vorbește de o criză a locurilor de muncă,


Funcționarii publici bine pregătiți, greu de găsit

Primăria Vadu Pașii a scos la concurs pentru a treia oară un post de inspector din cadrul Compartimentului Urbanism – Amenajarea Teritoriului

articol de: Adrian CRĂCIUN
Salarii mici, sar­cini și responsabili­tăți cu duiumul. Pu­țină lume se mai înghesuie să mun­cească în administrația publică locală, reprezentanții pri­mă­riilor spunînd că funcționarii publici bine pregătiți sînt tot mai greu de gă­sit. Chiar dacă mai toată lumea vorbește de o criză a locurilor de muncă, se pare că în realitate pe piața muncii lipsesc specialiștii din anumite domenii. Un caz concret este cel al Primăriei Vadu Pașii, instituție care a scos la concurs de nu mai puțin de trei ori un post de inspector din cadrul Compartimentului Urbanism – Amenajarea Teritoriului.

Prezență slabă la primele două concursuri 

Au avut mai bine de doi ani interdicție la angajări pentru posturile vacante iar acum nu mai reușesc să își completeze schema de personal. Dacă în tot acest interval celor care întrebau de locuri li se răspundea prin ridicarea umerilor, acum lucrurile 
s-au schimbat la 180 de grade, aleșii locali nemai­avînd candidați care să se prezinte la concursurile de angajare pe care le-au făcut după deblocarea posturilor. La Vadu Pașii, deși este o comună la doi pași de municipiul reședință de județ, Primăria a scos de la începutul anului cinci posturi libere, nereușind să găsească decît doi noi angajați. În această lună vor organiza un nou concurs pentru două posturi de ­re­ferent la Compartimentul Stare Civilă și la Biroul Financiar-Contabil, precum și pentru postul de inspector în cadrul Compartimentului Urbanism, sperînd ca de această dată să aibă mai mult noroc. „Cel puțin, la primele două concursuri organizate tot în acest an, prezența a fost foarte slabă, în sensul că nu sînt solicitări pe anumite posturi. De exemplu, la inginer cu urbanism, care sînt cu amenajarea teritoriului, nu am avut nici o solicitare două concursuri consecutive. Acesta este al treilea concurs, deja avem o candidatură”, ne-a declarat Ion Mărăcine, inspector Resurse Umane la Primăria Vadu Pașii.

Muncă în plus pentru funcționarii din sistem

Pentru concursurile care se vor derula la fina­lul acestei luni, reprezentanții primăriei buzoiene speră să poată încheia contracte de angajare pentru toate posturile libere. În caz contrar, actualii angajați vor trebui să muncească mai mult, avînd în vedere că Vadu Pașii este cea mai mare comună din județ, ceea ce presupune și o activitate pe măsură. „E un volum foarte mare de lucru și tocmai absența celor cinci persoane pentru care noi avem organizate concursuri se simte din plin. Adică volumul este foarte mare, comu­na este, dacă nu mă înșel, cea mai mare din județ, cu 9.310 locuitori, iar volumul de activitate pe personalul pe care deja îl avem nu poate fi acoperit“, ne-a declarat Ion Mă­ră­cine, inspector Resurse Umane la Primăria Vadu Pașii.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU