Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4726 > Economic Nr. 4726 de marti, 17 iunie 2014  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Economic

S-a realizat și una dintre principalele revendicări ale protestatarilor


Grevele au tras pe dreapta conducerea Poștei Române

Compania are un nou Consiliu de Administrație și un director general interimar

articol de: Adrian CRĂCIUN
După ce și-au ce­rut drepturile în stradă au avut de cîștigat, grevele poștașilor ducînd la schimbarea condu­cerii Poștei Româ­ne, una dintre principa­lele revendicări ale protestatarilor.  

În cadrul ședințelor Adunării Generale a Acționarilor (AGA) Companiei Naționale Poșta Română S.A. (CNPR) s-a decis în unanimitate revocarea mai multor persoane din calitatea de membri în Consiliul de Administrație (CA), pe motiv că aprobarea majorării salariale prin încheierea Actului Adițional la Contractul Colectiv de Muncă (CCM) dintre CNPR și SLPR înregistrat sub nr. 104/1026/22.05.2014 - s-a făcut cu nerespectarea normelor legale aplicabile (încălcarea prevederilor art. 132 alin (1) din Legea 62/2011, art. 30 din Legea 329/2009, OG 26/2013 ). De asemenea, AGA a decis numirea unui nou Consiliu de Administrație provizoriu al Companiei Naționale Poșta Română S.A. Totodată, în cadrul primei ­șe­din­țe a noului CA, a fost desemnat Președinte al Consiliului de Administrație, Ludwik Leszek Sobolewski, Directorul General al Bursei de Valori București (BVB) și s-a hotărât numirea în funcția de Director General interimar al CNPR a lui Alexandru Petrescu, anterior Director Executiv al companiei.

Noi renegocieri

Noul CA al CNPR va avea ca priorități consolidarea echilibrului financiar al societății, relansarea procesului de privatizare și renegocierea cu Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România a Actului Adițional la Contractul Colectiv de Muncă 2008-2018 înregistrat cu nr. 104/ 1026/22.05.2014, respec­tiv cu nr. 215/22.05.2014 pentru a se asigura condițiile sustenabile din punct de vedere financiar a acti­vității Companiei Naționale Poșta Română SA. Acest lucru este efectul pro­testelor poștașilor buzoieni afiliați Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România (SLPR) și acțiunilor similare ale colegilor din toată țara. 

Acțiunile sindicale nu au rămas fără urmări, pînă la finalul anului poștașii urmînd să primească 150 lei în plus la salariu. Astfel, pentru angajații cu salarii mici, salariul va crește cu 50 lei brut începând cu 1 august, urmând o majorare de 100 lei brut începând cu 1 octombrie, iar pentru restul angajaților creșterea de 150 lei brut se va opera începând cu 1 octombrie.

Protestele au fost urmate și de investiții

Un alt efect al acțiuni­lor sindicale ale poșta­șilor îl constituie dema­rarea unor achiziții, recent Poșta Română demarînd patru licitații în Sistemul Electronic de Achiziții Publice pentru achiziția de consumabile IT, saci și servicii de reparații și întreținere autovehicule flota proprie, contracte în valoare estimată de 1,75 milioane de euro. Pro­tes­tele poștașilor au încetat la sfîrșitul lunii trecute, după ce Sindicatul Lucrătorilor Poștali și conducerea Poș­tei au anunțat semnarea unui protocol și a unui act adițional la Contractul Colectiv de Muncă prin care sînt prevăzute creșteri salariale. Protocolul prevede și aprovizionarea cu rechizite și consumabile, achiziționarea de uniforme pentru poștași și alte măsuri menite a îmbunătăți condițiile de muncă ale celor peste 27.000 de angajați ai Poștei.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU