Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4707 > Economic Nr. 4707 de miercuri, 21 mai 2014  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Economic

Schimbări la vîrf comunicate Bursei de Valori


Avicola S.A. schimbă un auditor și un administrator

Adunarea Generală a Acționarilor urmează a se întruni la finalul lunii

articol de: Adrian CRĂCIUN
Consiliul de Administrație al Avicola S.A. Buzău a convocat la finalul acestei luni întrunirea Adunării Generale Ordinare a Acționarilor, printre temele de dezbateri propuse figurînd inclusiv operarea unor schimbări în conducerea companiei. Astfel, potrivit raportului publicat pe Bursa de Valori București, pe ordinea de zi a ședinței se numără prezentarea, dezbaterea și aprobarea raportului de gestiune al  Consiliului de Administrație și descărcarea de gestiune a administratorilor pentru exercițiul financiar 2013, dar și revocarea unui membru al Consiliului de Administrație și numirea unui nou administrator pe locul vacant. Un alt punct vizează prezentarea, dezbaterea și aprobarea raportului auditorului pentru exercițiul financiar 2013, dar pe ordinea de zi mai figurează și propunerea revocării auditorului și alegerea unui nou auditor. De asemenea, se va decide care va fi destinația rezultatului contabil pe 2013 și se va aproba bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul în curs.

Extindere în 2013

În exercițiul financiar trecut, compania buzoiană s-a extins, Avicola Buzău dobîndind controlul unic asupra unor active aparținînd Avicola Călărași și Nutricom. Acțiunea a fost aprobată de Consiliul Concurenței printr-o decizie de neobiecțiune, constatînd că, deși operațiunea intră sub incidența legii, nu existau îndoieli serioase privind compatibilitatea cu un mediu concurențial normal. În prezent, Avicola Buzău desfășoară activități în sectorul producerii și comercializării de furaje, pui de o zi, pui de carne și ouă pentru incubat, făcînd parte dintr-un grup de societăți ce operează pe piața din România sub emblema "Coco-Rico". Analiza efectuată din punct de vedere concurențial a demonstrat că operațiunea de concentrare economică nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața românească sau pe o parte substanțială a acesteia.

Experiență de peste trei decenii

Înființată în 1982, Avicola Buzău este producător de carne de pasăre sub mărcile "Coco Rico" și "Piu Gusto", fiind autorizată să exporte produse în Uniunea European. Din 2007, compania a  implementat sistemului de managent al calității și siguranței alimentului - HACCP, obținînd certificarea ISO 22000. Tot din 2007, Avicola Buzău funcționează conform normelor U.E. de bio-securitate, după investiții în retehnologizare. În 2011 au fost inaugurate noii investiții, care  poziționează compania ca deținătoare a unuia dintre cele mai mari și mai moderne abatoare din România și din sud estul Europei. Abatorul  este dotat cu utilaje de top  din ultima generație, fiind printre primele 10 abatoare din Uniunea Europeană. Investițiile în abator reflectă eforturile tuturor celorlalte centre de producție de a se ridica la nivelul standardelor europene, lucru care a făcut posibilă obținerea agreerii pentru export în U.E.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU