Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4637 > Economic Nr. 4637 de vineri, 7 februarie 2014  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Economic

În timp ce la Buzău au fost desființate două posturi de conducere,


HIDROELECTRICA așteaptă candidaturi pentru directorat

În prezent echipa care conduce compania este formată din cinci membri numiți pe perioadă provizorie

articol de: Adrian CRĂCIUN
HIDROELECTRICA așteaptă candidaturi pentru directorat
 

HIDROELECTRICA anunță organizarea unei selecții pentru desemnarea celor cinci membri ai Directoratului, după ce odată cu ieșirea din insolvență produsă anul trecut echipa de conducere este formată din cinci membri numiți pe perioadă provizorie.

Compania este lider în producția de energie electrică și principalul furnizor de servicii tehnologice pentru Sistemul Energetic Național al României, societatea fiind deținută în proporție de 80,0561 % de Statul român prin Ministerul Economiei - Departamentul pentru Energie și în proporție de 19,9439 % de S.C. Fondul Proprietatea S.A. În prezent HIDROELECTRICA S.A. este administrată în sistem dualist de către un Directorat și un Consiliu de Supraveghere, membrii Directoratului aflîndu-se sub supravegherea și controlul Consiliului de Supraveghere. 


Experiență în management

Candidaturile și documentele solicitate pentru participarea la selecție trebuie depuse în format electronic, pe adresa de e-mail hidroelectrica@choiceconsulting.ro, pînă la data de 3 martie 2014. Pentru a intra în această cursă, candidații trebuie să aibă minim 10 ani experiența profesiona­lă, dintre care minim 5 ani în funcții de administrare/conducere, să fie absolvent de studii superioare și să cunoască măsurile prevăzute în Planul de reorganizare al companiei, aprobat de Adunarea Creditorilor în data de 18 iunie 2013 și confirmat de judecătorul sindic pe 20 iunie 2013, plan în baza căruia, în data de 26 iunie 2013 Tribunalul București a dispus încheierea procedurii insolvenței.


De asemenea, candidații trebuie să aibă un CV care să dovedească atingerea obiectivelor stabilite și capabilități de leadership, precum și experiență în managementul performanței și dezvoltare organizațională.

Din sucursală în uzină

Planul de reorganizare al companiei de importanță națională nu a avantajat deloc Buzăul, ci, din contră, județul a pierdut din ieșirea din insolvență a HIDROELECTRICA. Prin reorganizare, Sucursala Hidrocentrale Buzău s-a transformat în Sucursala Hidrocentrale Buzău Hideoenergetică, în subordinea Sucursalei Hidrocentrale Curtea de Argeș. Un alt lucru dificil a fost păstrarea locurilor de muncă, de la 349 de salariați cîți avea fosta Sucursală Hidrocentrale Buzău, uzina a mai păstrat 227 oameni, 55 de persoane fiind disponibilizate, 4 salariați ieșiți la pensie, iar restul fiind transferați la alte unități.

De asemenea, de la trei membri cît avea echipa de management a Sucursalei Hidrocentrale Buzău (Ion Trușc㠖 director, Viorel Prefac – director adjunct Producție și Florin Șarpe – director adjunct Economic), în organigrama Sucursalei Hidrocentrale Curtea de Argeș doar Ion Trușcă mai figurează ca inginer-șef al UHE Buzău. În aceste condiții, este dificil de spus dacă va exista vreun hidroenergetician buzoian care  se va înscrie la selecția pentru Directorat.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU