Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4604 > Economic Nr. 4604 de miercuri, 11 decembrie 2013  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Economic

Alte patru primării vor încasa impozitele pentru activitățile agricole

articol de: Adrian CONSTANTIN
Încet dar sigur tot mai multe primării din județ au încheiat protocoale cu Administrația Județeană a Finanțelor Publice Buzău pentru a încasa impozitele pentru activitățile agricole. În prezent, sătenii din 49 comune buzoiene nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze la serviciile fiscale de la orașe pentru a plăti impozitele și contribuțiile aferente veniturilor din activități agricole. Pînă pe 8 noiembrie, primarii din nu mai puțin de 45 de comune încheiaseră protocoale cu Finanțele Publice. Primele unități administrativ teritoriale buzoiene care au încheiat protocoale cu D.G.R.F.P. Galați - Administrația Județeană a Finanțelor Publice Buzău pentru încasarea impozitului și contribuțiilor aferente veniturilor din agricultură aparțineau atît Administrației Județene a Finanțelor Publice Buzău, cît și  Serviciului fiscal municipal Rm. Sărat și Serviciilor fiscale orășenești Pătîrlagele și Pogoanele. 
Din zona Administrației Județene a Finanțelor Publice Buzău au încheiat protocoale primarii comunelor Amaru, Beceni, Cănești, Costești, Florica, Lopătari, Mărăcineni, Mînzălești, Movila Banului, Pietroasele, Țintești, Sărulești și Scorțoasa, în timp ce din zona Serviciului fiscal municipal Rm. Sărat sînt acte semnate cu primarii din Balta Albă, Boldu, Buda, Cochirleanca, Ghergheasa, Mărgăritești, Puiești, Racovițeni, Valea Salciei și Rîmnicelu. Pentru teritoriul arondat serviciilor fiscale orășenești Pătîrlagele și Pogoanele au fost semnate acte cu primăriile Bozioru, Brăiești, Calvini, Cătina, Chiojdu, Cislău, Colți, Cozieni, Gura Teghii, Măgura, Nehoiu, Odăile, Pănătău, Pîrscov, Siriu, Unguriu și Viperești, respectiv Brădeanu, C.A Rosetti, Largu, Luciu și Rușețu.

Plata la domiciliul "clientului"

Ulterior, pînă pe 28 noimbrie alte patru primării au încheiat protocoale, fiind vorba de administrațiile din Cernătești și Vintilă Vodă și primăriile Murgești și Pardoși. În aceste condiții, ținînd cont că în județ există patru centre fiscale care se adaugă acestor primării, se poate concluziona că  plata impozitului și contribuțiilor aferente veniturilor din agricultură la domiciliul "clientului" se va putea efectua în 63 de localități din județ. Prevederile actului normativ menționat vin în sprijinul contribuabililor persoane fizice care datorează impozit și contribuții aferente veniturilor din activități agricole, precum și accesorii pentru neachitarea la scadență a acestora. Plata sumelor privind obligațiile fiscale aferente veniturilor agricole se efectuează, în numerar, la compartimentul de specialitate al unității administrativ-teritoriale în baza listei transmisă de către organul fiscal competent, a deciziilor de impunere sau a deciziilor referitoare la obligațiile de plată accesorii.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU