Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4604 > Economic Nr. 4604 de marti, 10 decembrie 2013  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Economic

Investiții care s-au făcut simțite pe piața locală a resurselor umane


360 de locuri de muncă la Rotec și Glass Corp

Cele două companii buzoiene au primit în acest an ajutoare de stat de peste 44,83 de milioane de euro

articol de: Adrian CONSTANTIN
Ajutoarele de stat primite în acest an de două companii buzoiene au fost surse de investiții și relansare a pieței locale a resurselor umane. O primă companie care a derulat un proiect de investiții este Forja Rotec, care activează în domeniul fabricării produselor metalice și a derulat un proiect de extindere cu o investiție totală de 6,43 milioane de euro. Valoarea ajutorului de stat aprobat pentru proiect a fost de 3,06 milioane de euro, la finalizarea proiectului fiind estimată înființarea a 52 de locuri noi de muncă. Cea de-a doua companie buzoiană unde ajutoarele de stat a dus la crearea de noi locuri de muncă este Glass Corp, societate care se pregătește de relansarea producției de parbrize prin derularea unei investiții de 38,40 milioane de euro. Pentru Glass Corp valoarea ajutorului de stat aprobat este de 18,67 milioane de euro, în urma derulării proiectului fiind create nu mai puțin de 312 de noi locuri de muncă.

Cel mai mare angajator din acest an

Prin proiectul menționat, societatea buzoiană Glass Corp devine cel mai mare angajator buzoian din acest an. Astfel, după ce anul trecut, compania Șișecam Trakya din Turcia a adjudecat pachetul majoritar de acțiuni al societății buzoiene Glass Corp, cu suma de 9 milioane de euro, reprezentanții companiei buzoiene au început susținerea primelor demersuri de pregătire a investițiilor de dezvoltarea în municipiul Buzău a unei fabrici de seturi geamuri pentru autovehicule. Dacă anul trecut, reprezentanții Glass Corp Buzău și Șișecam Trakya au prezentat reprezentanților municipalității proiectul de modernizare a noii fabrici de seturi geamuri pentru autovehicule, în acest an compania a intrat deja în cursa contracronometru pentru modernizare, fiind reabilitate halele de producție și a clădirilor din incinta Cord SA.

Perfecționări și stagii de pregătire peste graniță

De asemenea, prin achiziționarea de utilaje noi se dorește să se ajungă la o capacitate de producție de 1.000.000 de parbrize pe an. Totodată s-a început recrutarea de noi angajați. De asemenea, în privința politicii de personal, pînă la modernizarea propriu-zisă a fabricii de geamuri auto, o parte dintre actualii salariați au efectuat și vor mai participa la stagii de pregătire în Turcia și Bulgaria. Ulterior, oamenii cu contract de muncă trecuți prin astfel de stagii de perfecționare îi vor ajuta și pe viitorii angajați ai companiei să se pregătească pentru a deveni profesioniști, o condiție esențială pentru viitorii angajați fiind să demonstreze că vor cu adevărat să muncească și să se perfecționeze. De altfel, ținta finală a reprezentanților companiei vizează extinderea capacității de producție pe anumite parbrize speciale, ceea ce îi va aduce statutul de cea mai modernă fabrică de parbrize din Europa de Est.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU