Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4598 > Economic Nr. 4598 de marti, 3 decembrie 2013  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Economic

Istoria banilor, "predată" elevilor din ciclul primar și gimnazial

Educația financiară se face în baza unui parteneriat între B.N.R. și Ministerul Educației

articol de: Adrian CONSTANTIN
Istoria banilor, viața bancnotelor și elementele de siguranță ale acestora vor fi tot atîtea teme de studiu pentru elevii din ciclul primar și gimnazial. Noțiunile economice elementare vor fi studiate după ce reprezentanții Băncii Naționale a României și cei ai Ministerului Educației Naționale (MEN) au decis să își consolideze parteneriatul în sfera educației financiare, printr-un Protocol de cooperare încheiat la sfîrșitul lunii trecute. Documentul semnat de către Mugur Isărescu, Guvernatorul Băncii Naționale a României, Remus Pricopie, Ministrul Educației Naționale și Mihnea Costoiu, Ministrul delegat pentru Învățămînt Superior, Cercetare Științifică și Dezvoltare Tehnologică stabilește principiile de colaborare dintre cele două instituții, în următorii patru ani. 

Încurajarea spiritului antreprenorial, obiectiv final

Protocolul se referă la întreaga paletă a activităților și proiectelor educaționale organizate în parteneriat de catre BNR și MEN, la scară națională, atît la nivel preuniversitar, cît și pentru învățămîntul superior și cercetare. Potrivit unui comunicat al BNR, în cadrul activității de comunicare externă, BNR și-a asumat o abordare strategică în susținerea educației economico- financiare și a proiectelor care urmăresc distribuirea cît mai largă a informațiilor cu privire la rolul, atribuțiile și funcțiile principale ale instuției, principiile de bază ale economiei și încurajarea spiritului antreprenorial, în special în rîndul tinerilor.

"Instructaj" cu videoclipuri avizate de specialiștii M.E.N.

Potrivit unui comunicat al BNR, semnarea Protocolului s-a desfășurat în cadrul unui eveniment public care a reunit membrii Consiliului de Administrație al BNR și ai conducerii MEN, alături de beneficiarii proiectelor: elevi, studenți și profesori. Pe parcursul evenimentului, BNR a lansat un nou produs educațional - un DVD destinat elevilor din ciclul primar și gimnazial, care cuprinde scurtmetraje despre istoria banilor, viața bancnotelor și elementele de siguranță ale acestora, precum și un tur virtual al Băncii Naționale a României, videoclipurile fiind avizate de către specialiștii MEN. De asemenea, elevii și profesorii prezenți la eveniment au vizitat Muzeul BNR, avînd prilejul să descopere repere din istoria leului românesc chiar de la guvernatorul Băncii Centrale și de la ministrul Educației Naționale.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU