Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4595 > Economic Nr. 4595 de joi, 28 noiembrie 2013  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Economic

Piața din Siriu, amenajată cu fonduri europene

"Pentru investiție am aplicat cu un proiect la G.A.L. Valea Buzăului", ne-a declarat primarul Corneliu Dumitrescu

articol de: Adrian CONSTANTIN
Piața din Siriu va fi modernizată cu fonduri europene alocate prin programul LEADER. Comunitatea locală face parte din teritoriul în care s-a constituit Grupul de Acțiune Locală "Valea Buzăului", grup care gestionează finanțări totale de peste 2,85 milioane de euro. Potrivit datelor furnizate de primarul comunei, Corneliu Dumitrescu, pentru a beneficia de finanțări europene a  optat să alcătuiască un proiect de modernizare a pieței locale, proiect care a fost declarat eligibil și va primi finanțare. "Pentru investiție am aplicat la GAL Valea Buzăului cu un proiect prin care vrem să modernizăm piața. Valoarea totală a proiectului este de 72.000 de euro, bani cu care vom face modernizarea pieței, vom achiziționa tarabe, vom amenaja un spațiu acoperit de 100-150 de metri pătrați. Acum sîntem la faza de achiziții, apoi se va trece la lucrările propiu-zise de modernizare", ne-a declarat primarul Corneliu Dumitrescu.

Teritoriu cu o populație de 35.795 locuitori

Primarul din Siriu a mai precizat că piața din localitate funcționează în mod tradițional, zi de piață fiind sîmbăta, principalii beneficiari ai modernizării pieței fiind localnicii, dar și sătenii localităților vecine și călătorii aflați în tranzit pe Valea Buzăului. În prezent,  Grupul de Acțiune Locală "Valea Buzăului" este unul dintre cele trei GAL-uri funcționale din județul Buzău care au cîștigat finanțări europene pentru gestionarea proiectelor depuse de agenții economici, administrații și ONG-uri.  Din GAL Valea Buzăului fac parte comunele Cislău, Calvini, Cătina, Lapoși-jud. Prahova, Pănătău, Colți, Gura Teghii, Viperești, Siriu și Pătîrlagele, teritoriu care are o populație de 35.795 locuitori. Pe lîngă administrații, pentru bugetul total de 2.850.000 euro au putut aplica și agenții economici, care puteau opta pentru modernizarea exploatațiilor agricole, îmbunătățirea valorii economice a pădurii, înființarea grupurilor de producători, pentru crearea și dezvoltarea de microîntreprinderi etc.

 

COMENTARII

localnic:
piata fraudata
la 72000 euro cati bani ati furat cu construct trans domnule primar ca nu e mare diferenta fata de ce a fost inainte si ce ati facut cu tarabele dinainte si constructiile din vechea piata; oare construct trans singura la licitatie a depus si garantia ?... la termen
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU