Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4595 > Economic Nr. 4595 de joi, 28 noiembrie 2013  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Economic

După facultate n-a trecut în armata angajaților, ci în tabăra tinerilor antreprenori


La 26 de ani, magazin on-line cu bani de la stat

"Începutul este greu, ca orice început, dar afacerea trebuie să meargă", ne-a declarat Adrian Mihail, director S.C. Idealo Efficient Home – S.R.L.-D

articol de: Adrian CONSTANTIN
La 26 de ani, magazin on-line cu bani de la stat
 
Site-urile de produse electrice și electrocasnice au fost la mare căutare odată cu declanșarea nebuniei "black friday". Puțini buzoieni știu însă că printre ofertele din sistemul de comerț electronic  se numără și magazinul on-line al unor tineri concitadini care au avut curajul să aplice pentru banii puși la bătaie de stat pentru "SRL-urile debutant". Dacă pentru alții Programul pentru stimularea înființării și dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri pare o simplă teorie sau mai degrabă o utopie, pentru un absolvent de management al ASE București trecerea de la teorie la practică se pare că nu a fost așa dificilă. După ce încă de pe la 20 de ani a făcut consultanță și a alcătuit planuri de afaceri pentru alți prieteni, ideea propriului magazin on-line a avut la bază dorința de a face economii la electricitate în propria locuință. Cînd a vrut să pună în practică și să cumpere l-a făcut să constate că multe dintre produsele destinate eficientizării consumului de energie pe care și le dorea se găseau pe piețele externe. 
Convins că sînt și alții care și-ar dori adoptarea noilor tehnologii de economisire a consumului de energie, apă și gaze, tînărul antreprenor de 26 de ani a aplicat cu propriul proiect. Documentația a primit o finanțare de 10.000 de euro, la care a mai adăugat un împrumut pentru aceeași sumă, bani cu care a înființat site-ul, l-a promovat și a adus produsele pe care le vedeau disponibile doar în străinătate. "La noi acasă doream să facem economie de curent, de apă și-am văzut că pe piață nu sînt produse sau nu sînt toate la un loc. Așa că am început să căutăm produse afară și ne-a venit ideea să facem site-ul numai cu produse de economie și eficientizare", ne-a declarat Adrian Mihail, director SC Idealo Efficient Home – SRL-D.

Planuri pentru un magazin clasic

De la magazinul on-line, tînărul antreprenor intenționează să deschidă și un magazin clasic, atunci cînd costurile de pînă acum se vor amortiza și cînd realizările din vînzări vor asigura plata chiriei într-un spațiu comercial pe care vrea să-l închirieze. "Încercăm să ne extindem la un magazin în Buzău și să avem și un birou deschis unde să facem consultanță. Adică omul să vină la noi să ne zică de ce are nevoie sau ce are în casă și noi să facem un calcul și pe baza la ce are și ce avem noi, putem să-i dăm o estimare în cît timp își va recupera banii", ne-a declarat Adrian Mihail, director SC Idealo Efficient Home – SRL-D.

Efimag.ro, magazinul on-line de la Buzău

Chiar dacă la început a fost greu, acum afacerea deja funcționează. Magazinul on-line efimag.ro are propriul depozit cu produse achiziționate direct de la producători, iar clienții din toată țara sînt la un clic distanță de magazin, produsele verzi ajungînd la clienți prin curierat rapid. Astfel, produsele pot fi comandate fie direct de pe site, fie prin e-mail sau telefonic, ori direct la sediul firmei. De asemenea, printre prietenii tînărului se mai numără și alți aplicanți la acest program, așa că proaspătul antreprenor consideră că după experiența pe care o are ar putea să dea sfaturi și altor buzoieni care vor să le urmeze exemplul. Avînd în vedere succesul de care s-a bucurat încă de la lansare, programul destinat SRL-urilor pentru debutanți  a fost prelungit recent de autorități pînă în anul 2020, pentru un număr de cel puțin 550 de beneficiari pe an.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU