Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4516 > Economic Nr. 4516 de joi, 8 august 2013  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Economic

Direcția Generală Control și Autorizare Turism continuă acțiunile de verificare


Amenzi contravenționale pe capete, la unitățile turistice

Printre deficiențe se numără și nerespectarea obligației de completare a fișelor de anunțare a sosirii și plecării turiștilor

articol de: Adrian CONSTANTIN
Autoritatea Națională pentru Turism (A.N.T.), prin Direcția Generală Control și Autorizare Turism, continuă acțiunile de control și autorizare la structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare și alimentație publică, precum și la agențiile de turism.Potrivit unui comunicat al instituției, în perioada 01-31 iulie 2013, inspectorii ANT au efectuat 256 de acțiuni de control în municipiul București și în județele Constanța, Vrancea, Vîlcea, Brăila, Brașov, Ialomița și Buzău. Au fost verificate peste 140 unități de cazare, peste 140 de unități de alimentație publică și 109 agenții de turism. În urma controalelor au fost aplicate 47 de amenzi contravenționale în valoare totală de aproximativ 950 mii lei, 61 de sancțiuni cu avertisment și au fost retrase două certificate de clasificare.

Contractele încheiate cu turiștii, nerespectate

Cele mai multe deficiențe înregistrate de inspectorii ANT au constat în neasigurarea funcționării la categoria și tipul de structură de primire menționată în certificatul de clasificare și nerespectarea obligației de completare a fișelor de anunțare a sosirii și plecării turiștilor. În cazul agențiilor de turism, neregulile constatate se referă la funcționarea acestora fără a deține poliță de asigurare sau cu licența de turism expirată, precum și nerespectarea de către agenție a contractului-cadru încheiat cu turiștii. Autoritatea Națională pentru Turism va continua să verifice toate structurile de cazare și alimentație, atît pe cele care s-au autoclasificat pînă în martie 2013 pe baza declarației pe proprie răspundere, precum și pe cele care au solicitat clasificarea, conform normelor aflate în vigoare.

Structuri de primire turistică, verificate pentru clasificări

În luna iulie, inspectorii ANT au efectuat și verificări la fața locului, în vederea clasificării structurilor de primire turistice cu funcțiuni de cazare și alimentație publică. S-au întocmit 86 note de clasificare și 90 de note de autorizare a plajelor, peste 600 de certificate de clasificare structuri de primire turistice cu funcțiuni de cazare și alimentație publică, peste 250 de autorizații provizorii de funcționare, 121 licențe de turism, peste 700 brevete de turism, 87 atestate și ecusoane de ghid de turism, 56 de avize de specialitate pentru construcții în domeniul turismului și 84 autorizații de plajă.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU