Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4478 > Economic Nr. 4478 de vineri, 14 iunie 2013  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Economic

Acționarii Șișecam Trakya vor trecerea la 1 milion de parbrize pe an


50 milioane de euro, investiții la Glass Corp S.A.

Pînă în toamnă se va finaliza renovarea halelor fabricii, iar noile utilaje de producție a geamurilor pentru autovehicule sînt la faza de contractare

articol de: Adrian CONSTANTIN
Se mișcă lucrurile într-un sens bun la nr. 1 bis de pe Aleea Industriilor,  acționarii Șișecam Trakya dovedind că chiar se țin de cuvînt pentru a pune în aplicare planul de a trece la o capacitate de producție de 1 milion de parbrize pe an. Astfel, după ce anul trecut, compania Șișecam Trakya din Turcia a adjudecat pachetul majoritar de acțiuni al societății buzoiene Glass Corp, cu suma de 9 milioane de euro, reprezentanții companiei buzoiene au început susținerea primelor demersuri de pregătire a investițiilor de dezvoltarea în municipiul Buzău a unei fabrici de seturi geamuri pentru autovehicule. Dacă anul trecut, reprezentanții Glass Corp Buzău și Șișecam Trakya au prezentat reprezentanților municipalității proiectul de modernizare a noii fabrici de seturi geamuri pentru autovehicule, Marius Neagu, acționar român în cadrul companiei, este optimist, considerînd că Glass Corp Buzău a intrat deja în cursa contracronometru pentru modernizare.

Peste 300 de noi locuri de muncă

Pînă în prezent, Marius Neagu susține că deja s-au parcurs etapele necesare  reabilitării halelor de producție și a clădirilor din incinta Cord SA, în septembrie-octombrie fiind programată finalizarea renovării acestora. De asemenea, pentru achiziționarea de utilaje noi care să permită creșterea capacității de producție la 1.000.000 de parbrize pe an, s-a parcurs deja faza de selecție a ofertelor, trecîndu-se la contractare. Potrivit acționarului român din cadrul companiei Glass Corp,  odată cu modernizarea fabricii, pe lîngă cei 120 de angajați ai societății, în următorii doi ani vor mai fi create încă aproximativ 300 de locuri de muncă. În privința politicii de personal, pînă la modernizarea propriu-zisă a fabricii de geamuri auto, o parte dintre actualii salariați au efectuat și vor mai participa la stagii de pregătire în Turcia și Bulgaria. De asemenea, acționarul român susține că oamenii cu contract de muncă trecuți prin astfel de stagii de perfecționare îi vor ajuta și pe viitorii angajați ai companiei să se pregătească pentru a deveni profesioniști, o condiție esențială pentru viitorii angajați fiind să demonstreze că vor cu adevărat să muncească și să se perfecționeze.

Cea mai modernă fabrică de parbrize din Europa de Est

Pentru cineva care vrea să își formeze o idee de unde se pleacă și unde se vrea să se ajungă, Marius Neagu ne-a explicat că pînă în prezent fabrica buzoiană prelucrează două tipuri de sticlă: sticlă de securizare plană, pentru mobilier (Ikea, etc.), electrocasnice (Arctic, etc.) și autovehicule lente (pentru excavatoare), la care se adaugă geamul laminat auto – parbrize. Fabrica are, de asemenea, propriul laborator de teste a parbrizelor, dar la ora actuală geamurile auto sînt destinate doar către piața de înlocuire (în service), nu ca parbrize de prim montaj pentru producătorii auto. De la o capacitate de producție de 200.000 de astfel de parbrize, odată cu achiziționarea de utilaje performante din Japonia și Europa se dorește mărirea capacității de producție la 1.000.000 de parbrize de prim montaj pe an. Un alt avantaj adus de modernizarea fabricii îl constituie faptul că producția urmează a fi destinată marilor producători de autovehicule, atît de pe piața internă, cît și pentru cea externă. Acționarul  român Marius Neagu a mai explicat că pentru a ajunge în acest stadiu, vor fi făcute investiții totale de circa 50 milioane de euro, iar în funcție de evoluția pieței auto, ulterior se va investi și pentru extinderea capacității de producție pe anumite parbrize speciale, ceea ce îi va aduce statutul de cea mai modernă fabrică de parbrize din Europa de Est.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU