Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4332 > Economic Nr. 4332 de vineri, 2 noiembrie 2012  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Economic

Băncile, în topul reclamațiilor


Dobînzi modificate după bunul plac

Unitatea bancară a fost amendată zilele trecute cu 50.000 lei

articol de: Mirela Dumitru, Florin Zafiu

Nemulțumirile buzoienilor la adresa unora dintre unitățile bancare continuă să fie primite de către comisarii Oficiului Județean pentru Protecția Consumatorului. Recent, o instituție bancară a fost sancționată cu o amendă de 50.000 de lei pentru că a modificat dobînda dintr-un contract de credit. Un client a reclamat comisarilor instituției faptul că rata pe care o plătea lunar pentru banii împrumutați a crescut în baza unei dobînzi mai mari față de cea convenită cu ofițerii de credit. Nu este pentru prima dată cînd Protecția Consumatorilor aplică o sancțiune atît de mare unei bănci ca urmare a nerespectării contractelor încheiate cu beneficiarii.


În anul 2005 un client din județul Buzău a încheiat două contracte la o instituție bancară, unul de credit și o asigurare pentru viață. Beneficiarul creditului a decedat în anul 2011 și plata a căzut pe umerii soției. Numai că după momentul nefericit, rata dobînzii a crescut față de cea inițială. Nemulțumită, soția a mers la Protecția Consumatorilor și a reclamat nu numai că dobînda a fost crescut fără o bază legală, dar și că banca respectivă refuză să acopere plata din fondul strîns de pe urma poliței de asigurare pentru viață pe care soțul o încheiase. În urma verificărilor, autoritățile au dat dreptate reclamantului și au scos la iveală problema respectivă.

Sancțiune însemnată

Reprezentanții Protecției Consumatorilor spun că dobînda a crescut fără ca în prelabil clientul să fie înștiințat dar și fără o bază care să susțină modificarea. Mai mult decît atît, banca avea obligația de a acoperi plata creditului de pe urma asigurării de viață. Pentru că nu a respectat clauzele contractuale, instituția de credit a fost amendată.

"Vreau să vă spun că săptămîna trecută am sancționat o anumită bancă cu amendă în valoare de 50.000 de lei", a declarat Nicușor Dinulescu, comisar Protecția Consumatorilor.

De la începutul anului pînă în prezent Protecția Consumatorilor a aplicat nu mai puțin de șase amenzi a căror valoare a fost de 50.000 de lei fiecare.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU