Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2313 > Economic Nr. 2313 de vineri, 24 februarie 2006  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Economic

Tranzacții în direct pe piața valutară

BRD-Groupe Societe Generale a lansat produsul TRADirect, care permite tranzacționarea on-line pe piețele valutară și monetară prin intermediul unei platforme internet. TRADirect permite clienților BRD persoane juridice acces la prețuri ferme, actualizate în timp real, pentru tranzacții de schimb valutar și de plasament. Utilizatorii au la dispoziție tranzacții spot, forward și swap pentru 14 valute. Clienții decid momentul efectuării operațiunii, tranzacționarea derulîndu-se printr-un simplu clic pe cotația afișată. Credite cu perioadă de grație de șase luni. Credisson oferă clienților săi o amînare a plății ratelor de șase luni, de la momentul încheierii contractului. Plafonul maxim de creditare este de 12.000 RON, iar perioada de derulare a creditului este între 12 și 66 de luni, inclusiv cele șase luni de garanție. Credisson deține 20% din piața creditelor. Societatea a fost preluată în mai 2005 de către grupul Cetelem, divizia furnizoare de credite de consum a grupului financiar francez BNP Paribas.

Broker pentru "Proprietatea"
Conducerea Fondului "Proprietatea" anunță că a stabilit cîștigătorul licitației organizate pentru a selecta compania care va intermedia listarea Fondului la Bursa de Valori București. Firma cîștigătoare este Raiffeisen Capital & Investment SA. Fondul "Proprietatea", creat în 2005 ca soluție pentru despăgubirea foștilor proprietari deposedați de regimul comunist cărora nu li se mai pot restitui în natură averile confiscate, are în portofoliul său acțiuni la 114 companii românești. Capitalul social al fondului este de 3,9 miliarde euro.

Statul, dator la buget
Exercițiul bugetar s-a încheiat cu un deficit de 18.781 miliarde lei, în 2004, în condițiile în care bugetul de stat a fost prevăzut cu un deficit de 30.966,6, potrivit datelor centralizate în Sinteza Raportului Public al Curții de Conturi. Verificările Curții de Conturi au evidențiat obligații bugetare neachitate la scadență, în valoare de 7.196.421,1 milioane de lei, în special ale companiilor naționale, regiilor și firmelor de stat. Dinamica respectării obligațiilor bugetare datorate și neachitate la termenele legale arată că volumul acestora a scăzut de la 168.745.122,2 milioane lei, cît s-a înregistrat în 2003, la 7.196.421,1 milioane lei, în 2004.

FMI, îngrijorat de evoluția economică a României

Încetinirea ritmului de creștere a economiei din România și reducerea considerabilă a ritmului dezinflației în 2005 produc îngrijorare, potrivit concluziilor preliminare ale Misiunii din România a Fondului Monetar Internațional. Principalele cauze ale îngrijorării FMI sînt ritmul redus de creștere economică, faptul că procesul de dezinflație și-a redus considerabil ritmul, iar deficitul de cont curent s-a majorat. Totodată, reducerea impozitelor directe și creșterea semnificativă a creditului coroborate cu majorările salariale în sectorul public au exacerbat presiunile din partea excesului de cerere, astfel încît pentru a evita noi presiuni asupra cursului de schimb, ratele dobînzilor au fost reduse. "Avantajul competitivității externe a României s-a diminuat", se arată în concluziile preliminare ale Fondului.


Serviciu low-cost de transfer de fonduri prin CEC
Compania americană "Transfer Rapid LLC" și partenerul său din România, Casa de Economii și Consemnațiuni (CEC) lansează un nou serviciu low-cost de transfer de fonduri. În ultimii trei ani, piața transferurilor de fonduri din România a înregistrat un ritm mediu de creștere de 40 de procente, ajungînd, în 2004, la valoarea de 3,5 miliarde dolari.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU