Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3192 > Economic Nr. 3192 de joi, 22 ianuarie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 18

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Economic

Iarna aduce pesimism printre managerii din construcții


Regres pe piața construcțiilor

articol de: (R.B.)

Piața locală a construcțiilor înregistrează o perioadă de regres, pe fondul sezonului rece și a crizei financiare. Întreprinzătorii susțin că mai au puține șantiere deschise în aer liber, majoritatea acti­vității desfășurîndu-se acum pe lucrări și finisaje interioare. Șantierul din cartierul Orizont a intrat în pauză, urmînd ca odată cu îndreptarea vremii să se continue construcția celei de-a două serii de case.

Contractate în proporție de 30 la sută

După ce zeci de buzoieni s-au mutat deja încă de anul trecut în casă nouă, firma de construcții continuă lucrările cu cea de-a doua serie în care sînt planificate a fi executate încă 75 de vile. Managerul general al Concas S.A., Ionel Gagu, susține că o bună parte din cele 75 de case au fost deja contractate. "Casele au fost contractate deja în proporție de 30-40 la sută. Există cereri pentru toate casele dar nu ne permitem să le contractăm pe toate pentru că nu știm în acest moment cînd vor putea fi finalizate", a declarat Ionel Gagu. Acesta mai spune că în acest moment afacerile sale din construcții "merg prost, dar așa este în fiecare an din cauza răcirii vremii".

Licitații de milioane de euro

Pînă la finalizarea celui mai tînăr cartier buzoian, reprezentanții companiei vor să contracteze lucrări de anvergură pentru care au depus dosare de licitație, dar a căror atribuire întîrzie să fie declarată. Astfel, Concas S.A. și UTI Instal se bat în licitații cu alte consorții de renume pentru două lucrări de zeci de milioane de euro, respectiv construcția noului sediu al S.P.P. și consolidarea palatului Victoria, doar cea din urmă fiind estimată la peste 30 de milioane de euro.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU