Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3157 > Economic Nr. 3157 de vineri, 5 decembrie 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 18

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Economic

Au fost prevăzători!


Contactoare S.A. s-a pregătit pentru criza economică

Conducerea companiei afirmă că a anticipat scăderea pieței încă din primăvară

articol de: (R.B.)
Contactoare S.A. s-a pregătit pentru criza economică
 

Printre firmele de notorietate din oraș un loc important îl deține Contactoare S.A. Societatea a fost înființată în 1975, ca producătoare de echipament electric , iar în anul 1999 a fost preluată de grupul industrial Serviciile Comerciale Române (SCR), prin intermediul căruia omul de afaceri Ștefan Vuza controlează 76,55 la sută din capital.

Personal redus la jumătate

Directorul general al firmei spune că încă de la începutul anului fabrica buzoiană s-a confruntat cu o scădere a pieței produselor și echipamentelor electrice, ceea ce a dus la aplicarea unor măsuri drastice în sensul reducerii la jumătate a numărului de angajați. "În perioada iunie-octombrie anul curent am disponibilizat aproximativ 100 de salariați, restructurare ce a costat compania două miliarde de lei vechi, avînd în vedere faptul că în contractul colectiv de muncă erau prevăzute salarii compensatorii", declară Attila Bognar, directorul general Contactoare S.A. Cu un număr de salariați redus la jumătate, producătorul a reușit să depășească perioada grea, obținînd în luna octombrie un profit din exploatare de 20 la sută. "Am preconizat această criză încă din luna mai și am demarat o strategie de criză. Cînd a început criza, noi încheiaserăm deja procesul de restructurare", a mai afirmat acesta.

Prețuri scăzute și concurență chineză

 Directorul general a mai afirmat că în ultimul timp prețurile de adjudecare a licitațiilor de către Electrica au scăzut drastic, cu un procent de aproximativ 25 la sută, declarîndu-se însă optimist în privința evoluției din anul viitor a pieții de profil. "Prognozăm o creștere a cifrei de afaceri de 20 de procente, susținută de clienții nostri externi cu care avem relații de colaborare foarte bune de zece ani de zile. Cred totuși că piața își va reveni și vom reuși să obținem o cotă de profit de 10 la sută, necesară oricărui producător pentru a se dezvolta", a mai spus directorul de la Contactoare.
Producătorul se confruntă și cu o acerbă concurență chineză și concurenți corporatiști care produc în China sau în țări "low-cost" produse electrice, care sînt de două pînă la trei ori mai ieftine decît cele autohtone.

Strategie de criză

Producătorul de echipamente electrice va încheia anul pe profit real, iar strategia pentru 2009 prevede o producție bazată strict pe necesarul pieței, activitatea firmei în anul următor fiind planificată în proporție de 90 la sută.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU