Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3120 > Economic Nr. 3120 de joi, 23 octombrie 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 18

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Economic

Achiziție


Eastern Eagle și-a mărit participația la Romcarbon

Fondul de investiții Eastern Eagle a cumpărat recent un pachet de 775.000 de titluri ale producătorului de mase plastice Romcarbon Buzău, reprezentînd 0,47% din capitalul social. Tranzacția s-a ridicat la 205.000 de euro (0,77 milioane lei) și s-a derulat la un preț de 0,995 lei/acțiune. Înainte de acest transfer, Eastern Eagle deținea o participație de 18,87% din acțiunile companiei buzoiene. Romcarbon Buzău, unul dintre cei mai mari producători de plăci și profile din plastic, estimează pentru anul acesta o cifră de afaceri de 25 de milioane de euro, la același nivel cu anul precedent.
(R.B.)

Finanțe
Impozit pe dividende
Veniturile sub formă de dividende, inclusiv sumele primite ca urmare a deținerii de titluri de participare la fondurile închise de investiții, se impun cu o cotă de 16 la sută din suma acestora. Potrivit reprezentanților Ministerului de Finanțe,obligația calculării și reținerii impozitului pe veniturile sub formă de dividende revine persoanelor juridice, odată cu plata dividendelor către acționari sau asociați, iar termenul de virare a acestuia este pînă la data de 25 inclusiv, a lunii următoare celei în care se face plata. În cazul ­di­videndelor distribuite, dar care nu au fost plătite acționarilor sau asociaților pînă la sfîrșitul anului în care s-au aprobat situațiile financiare anuale, impozitul pe dividende se plătește pînă la data de 31 decembrie a anului respectiv. 
(R.B.)

Evaziune fiscală
Prejudiciu de 29.000 ron

La Rîmnicu Sărat, un bărbat în vîrstă de 38 de ani este acuzat că, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, a folosit aproximativ 160.000 ron din casieria firmei în scopuri contrare intereselor firmei și pentru propriul folos. S-au plătit totodată muncitori angajați fără forme legale. În acest fel, specialiștii de control fiscal au apreciat că s-a sustras de la plata impozitului pe salarii cu suma de 13.000 ron și CAS în valoare de aproximativ 16.000 ron. Polițiștii Biroului de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliției Municipiului Rîmnicu Sărat au început urmărirea penală și fac demersuri pentru recuperarea prejudiciului.

(L.R.)

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU