Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5691 > Cotidian Nr. 5691 de miercuri, 6 iunie 2018  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

Concurs dedicat memoriei generalului Baștan


Parașutiștii s-au întrecut la Buzău

Concursul ajuns la cea de a 31-a ediție

articol de: Marilena DINU
Parașutiștii s-au întrecut  la Buzău
 

Pentru cei mai mulți dintre noi un adevărat spectacol în aer și o demonstrație de profesionalism la sol. Pentru ei însă o competiție destul de dificilă prin care și-au testat încă o dată abilitățile profesionale. Zeci de parașutiști din opt județe și Capitală, dar și o echipă de jandarmi s-au întrecut azi la Buzău într-o competiție dedicată memoriei generalului Grigore Baștan.

Ziua a început cu salturile cu parașuta, a continuat cu parcurgerea unui traseu lung de 20 de kilometri presărat cu diferite probe militare și s-a încheiat cu trageri în poligonul de la Mărăcineni. 

Zi lungă pentru zeci de militari. S-a dat startul celei de-a 31-a ediție a concursului dedicat memoriei generalului Grigore Baștan, fost comandant al primului batalion de parașutiști din țară și deținător al recordului național la saltul cu parașuta militară.  Salturi spectaculoase cu parașuta, deplasări cu ranița în spate și măiestrie în poligonul de trageri, au fost probele de foc pentru militari.

O competiție grea, menită să le testeze abilitățile profesionale ale participanților și care, char dacă a urmat aproape acelși scenariu ca anul trecut, s-a dovedit și mai dificilă, din cauza tempraturilor ridicate.  Startul, pe aerodromul Buzău  Startul s-a dat de pe aerdromul Buzău, fix la ora 11.00, adică atunci când, la sol, temperaturile erau destul de greu de suportat. La înălțime însă totul părea mult mai ușor. Vremea a fost aproape perfectă pentru saltul cu parașuta, așa că rând pe rând, fiecare participant a fost parașutat din aeronava Hercule de la o înălțime de aproximativ 400 de metri. De la o înălțime de aproape 1500 de metri au sărit militarii de la Centrul de Instruire Specială a Ministerului de Interne.  

Imediat ce au ajuns la sol, militarii nu au vrut să mai piardă niciun minut mai ales că fiecare clipă însemna pentru ei mai multe grade în termometre. S-au format echipe, s-au echipat cu ranițe, au luat puștile în spate și au pornit la drum.  Destinația a fost poligonul de la Mărăcineni, adică un traseu de 20 de kilometri, pe care, pe ceas ar fi trebuit să îl parcurgră, în medie, în patru ore și jumătate.  În plus, traseul a fost parcurs cu echipamentul complet de luptă, iar greutatea rucsacului nu a avut voie să fie mai mică de 20 de kg.

Probe dificile 

Pe traseu militarii au avut de trecut prin probe dificile, cum ar fi de exemplu traversarea unui raion contaminat, traversarea râului Buzău pe o tiroliană improvizată, și acordarea primulu ajutor unui rănit. În mare același scneariu ca anul trecut, însă sub presiunea căldurii. Odată ajunși la destinație, militarii au avut o probă de aruncare a grenadelor de mână la țintă, urmată de o tragere cu armamentul din dotare.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU