Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4483 > Cotidian Nr. 4483 de vineri, 21 iunie 2013  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

Ieri dimineață,


Pămîntul s-a mișcat din nou

Seismul, cu intensitatea de 4,2 grade, s-a produs în zona Bisoca-Lopătari

articol de: Mirela DUMITRU
Zona seismică Buzău - Vrancea s-a mișcat din nou. Un cutremur cu intensitatea de 4,2 grade pe scara Richter a fost înregistrat ieri dimineață, la ora 3.22, în zona Bisoca-Lopătari, la o adîncime de 114 kilometri adîncime. Acesta este cel de-al treilea seism de intensitate medie produs anul acesta. Mișcarea tectonică a fost resimțită și de o parte dintre buzoieni care, deși nu s-au speriat prea mult de cutremur, nu se pot abține să nu se sperie la gîndul că oricînd poate veni un seism de intensitate mare, care să producă pagube însemnate.

Al treilea seism ca magnitudine

Joi dimineață, la ora 3.22, pămîntul s-a mișcat din nou. Un cutremur cu magnitudinea de 4,2 produs în zona seismică Vrancea-Buzău la  45,48 grade latitudine nordică și 26,70 grade latitudine estică. Seismul s-a produs în Munții Buzăului în zona Bisoca-Lopătari și s-a resimțit la Buzău. "Este al treilea cutremur de magnitudine peste 4 din anul acesta și reprezintă un cutremur normal, cam la intervale  de o lună, două, apar astfel de cutremure. Dar nu prezintă un fenomen deosebit din acest punct de vedere și nu ar trebui să ne îngrijoreze", a declarat Mircea Radulian, directorul Institutului Național de Fizica Pămîntului. Avînd în vedere ora destul de înaintată, numai o parte dintre buzoieni au simțit seismul. Oamenii nu s-au îngrijorat foarte tare, însă sînt speriați la gîndul că și așa stabilitatea imobilelor este destul de șubrezită, iar un cutremur mai mare ar putea avea consecințe dezastruoase. "Da, l-am simțit, a fost pe la 3 dimineața", a afirmat  Maria Grigore.  "Sincer să fiu, cred că l-am simțit, m-am trezit într-o  mișcare... am avut impresia că visez, dar s-a simțit cît de cît", a spus Mihail Grosu.

9 evenimente în această lună

Numai în această lună s-au înregistrat în zona seismică Vrancea - Buzău nu mai puțin de 9 cutremure cu intensitatea cuprinsă între 2,6 și 4,2. Seismologii dau însă asigurări că populația nu ar trebui să fie speriată de aceste cutremure întrucît fac parte din activitatea seismică normală și nu prevestesc o mișcare tectonică de amploare.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU