Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3398 > Cotidian Nr. 3398 de joi, 24 septembrie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

Previziuni sumbre


Se umple Buzăul de șomeri!

Firmele anunță că vor face concedieri colective pînă la sfîrșitul anului

articol de: (C.R.)
 Se umple Buzăul de șomeri!
 
Numărul salariaților diponibilizați va continua să crească la nivelul județului Buzău pînă la sfîrșitul anului. Reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă avansează previziuni extrem de sumbre pentru ultima parte a anului în ceea ce privește piața forței de muncă, în strînsă legătură cu economia județului.
Specialiștii se feresc totuși să facă prognoze privind nivelul pe care îl va atinge rata șomajului. Cert este că, dacă în primele trei trimestre am asistat la o creștere constantă a acestui indicator, în ultimele trei luni ale anului am putea asista la o adevărată explozie a ratei șomajului la Buzău.

Șomeri din construcții și agricultură

În ciuda eforturilor pe care autoritățile le fac pentru a-i ajuta pe șomeri să își găsească o slujbă, numărul acestora din urmă a continu­at să crească, în mod constant, de la începutul anului. Astfel, dacă în prima lună a anului se înregistrau 11 474 de șomeri, cu o rată a șomajului de 6,1 la sută, la sfîrșitul lunii trecute erau 15 111 șomeri, iar rata șomajului a ajuns la 7,8 procente. Reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă spun însă că răul cel mare abia de acum încolo se va produce. Dacă în alți ani, încheierea activităților sezoniere ducea oricum la o creștere a numărului de șomeri, anul acesta, firmele de construcții au început disponibilizările chiar mai devreme. Specia­liștilor de pe piața muncii  le este teamă să formuleze prognoze în legătură cu nivelul pe care îl va atinge, la finele anului, rata șomajului. Potrivit autorităților, în mod cert, numărul de șomeri trimiși acasă de firmele de construcții și cele din agricultură va fi suplimentat de disponibilizații din alte domenii de activitate.

Bursă pentru șomeri

Adrian Fumu, directorul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, spune că, recent, o firmă cu renume din județ, cu sediul la Nehoiu, a înștiințat instituția că va recurge la reduceri de personal. Practic, asta înseamnă că, în perioada următoare, rîndul șomerilor se va îngroșa cu cîteva sute de persoane rămase fără un loc de muncă. Mîine, A.J.O.F.M. organizează Bursa Locurilor de Muncă, la care sînt invitați să participe absolvenții promoției 2009, dar și șomerii aflați în căutarea unui loc de muncă. Cei 78 de agenți economici care vor fi prezenți la bursă vor oferta un număr de 681 de locuri de muncă, în diverse domenii.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU