Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3000 > Cotidian Nr. 3000 de joi, 5 iunie 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 17

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

BMC-urile în revizie

articol de: C.R.

Potrivit conducerii societății Transbus, primele autobuze marca BMC recent achiziționate vor fi introduse pe cele mai solicitate trasee, mai ales  în zona centrală a orașului. Cele 20 de autobuze beneficiază de un motor euro 4 cu emisie redusă de noxe, dar și de instalație de aclimatizare pe timp de iarnă. În interior sînt dotate cu televizoare LCD, iar bordul este complet automatizat. Un sistem conectat la un calculator le va indica șoferilor de autobuz nu numai timpi parcurși în trafic, ci și consumul de combustibil realizat pe traseu

În revizie tehnică
Inițial, reprezentanții societății Transbus s-au grăbit să afirme că autobuzele vor fi puse în circulație pe străzile orașului chiar la jumătatea lunii mai, dar socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea de la masa negocierilor. Și asta pentru că semnarea contractului de achiziție a trenat săptămîni bune, iar aducerea autobuzelor a fost întîrziată. Reprezentanții Transbus au anunțat însă recent că vestitul contract a fost parafat, iar autobuzele au ajuns la Buzău zilele trecute.
La momentul actual, personalul Transbus efectuează revizii tehnice și se ocupă de înmatricularea mijloacelor de transport. Contractul de achiziționare a celor 20 de autobuze fost semnat între municipalitate și BMC & Truck pe 22 aprilie, are o valoare de 213 miliarde de lei vechi și se va derula pe o perioadă de șapte ani.

Vom scăpa de autobuzele vechi
Odată cu intrarea pe teren a celor 20 de autobuze, buzoienii speră că nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze cu microbuzele tip "maxi-taxi", unde se îngrămădesc precum sardelele în conservă sau cu vechile autobuze, în care plouă și care produc un zgomot infernal. Ultima licitație, organizată de municipalitate și cîștigată de BMC, a fost contestată la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor de Cefin România, care a susținut faptul că firma concurentă BMC a fost avantajată de către comisia de licitație. Reprezentanții Primăriei Buzău spun însă că cea mai elocventă a fost proba de consum care, surprinzător, a făcut ca BMC să surclaseze firma Cefin.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU