Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2992 > Cotidian Nr. 2992 de marti, 27 mai 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 17
Paiul din ochiul fratelui

de Bogdan CHIRIEAC
Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

Șomeri fără speranță

articol de: F.Z

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Buzău a realizat o situație referitoare la numărul șomerilor aflați în evidențe, în special a celor cu vîrste de peste 45 de ani considerați ca fiind unii dintre cei care se confruntă cel mai des cu lipsa unui loc de muncă. Conform directorului executiv adjunct al instituției, Valeriu Dimciu , pînă în prezent din totalul de 11.000 de șomeri indemnizați și neindemnizați peste 30 la sută sînt persoane din categoria mai sus menționată.

Peste 3.000 de șomeri
În 2002 a intrat în vigoare o lege creată special să stimuleze angajarea persoanelor cu vîrsta de peste 45 de ani. Dacă anul trecut șomerii peste 45 de ani reprezentau peste 40 la sută din totalul șomerilor indemnizați și neindemnizați aflați în evidențele Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă, acum se pare că situația s-a mai schimbat: "Conform Legii 76/2002, angajatorii care încadrează în muncă șomeri trecuți de vîrsta de 45 de ani primesc din partea A.J.O.F.M. un sprijin financiar egal cu salariul minim garantat pentru salariul fiecărui angajat în parte, cu obligația de a-l păstra în locul de muncă cel puțin doi ani" menționează directorul executiv adjunct al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, Valeriu Dimciu. Din totalul de 11.000 de șomeri aflați în prezent în evidențele instituției ca fiind indemnizați și neindemnizați, peste 3.000 de persoane apar ca avînd vîrste de peste 45 de ani. Motivul pe care fiecare angajator îl are de imputat la întrebarea de ce ocolesc angajarea persoanelor în vîrstă este deprofesionalizarea acestora.

Avem cereri numeroase
Pentru acest tip de șomeri, care alături de cei sub 25 de ani reprezintă cea mai mare parte a șomerilor de lungă durată cu posibilități reduse de angajare din diferite considerente care țin mai de grabă de cerințele angajatorului, A.J.O.F.M. a implementat o serie de măsuri active și a reușit într-o oarecare măsură să schimbe datele problemei. Important este ca stimulentul financiar oferit de către agenție angajatorului să nu se transforme direct în salariu. Mai precis, în cartea de muncă a angajatului să apară un salariu minim fără nimic în plus, spre bucuria angajatorului care nu ar mai contribui cu nici o suplimentare salarială.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU