Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2991 > Cotidian Nr. 2991 de luni, 26 mai 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 17
Asta nu-i Coaliție!

de Ion CRISTOIU
Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

BMC-urile sînt pe drum

articol de: C.R.

Mister total în cazul celor 20 de autobuze noi BMC achiziționate recent de societatea Transbus. Reprezentanții firmei de transport susțin că autobuzele sînt pe drum și că în prima parte a săptămînii vor intra în garaje, pentru verificări tehnice. Numai că des­pre data la care vor ajunge pe trasee nu se știe încă nimic.

Nu se știe cînd vor intra pe traseu
Inițial, reprezentanții societății Transbus erau ferm convinși că autobuzele vor fi puse în circulație pe străzile orașului chiar la jumătatea lunii mai, dar socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea de la masa negocierilor. Și asta pentru că semnarea contractului de achiziție a trenat săptămîni bune, iar aducerea autobuzelor a fost întîrziată. Reprezentanții Transbus au anunțat însă recent că vestitul contract a fost parafat, iar autobuzele vor ajunge la Buzău chiar săptămîna aceasta. Șefii de la Transbus nu știu însă absolut nimic despre data la care autobuzele vor fi introduse pe traseele din oraș. Ei spun că, mai întîi, se impune efectuarea reviziei tehnice și înmatricularea mijloacelor de transport. Contractul de achiziționare a celor 20 de autobuze fost semnat între municipalitate și BMC & Truck pe 22 aprilie, are o valoare de 213 mili­arde de lei vechi și se va derula pe o perioadă de șapte ani.


Date prelucrate manual
Deși la începutul anului programul național de evidență a asiguraților trebuia să fie funcțional, iar datele asiguraților buzoieni să facă parte din sistem, reprezentanții Casei Județene de Asigu­rări de Sănătate spun că acest lucru nu a fost posibil. Principalul motiv pentru care datele asiguraților nu au putut fi prelucrate a fost că volumul uriaș de muncă nu a putut fi acoperit de angajații C.J.AS. Și asta în condițiile în care datele privind serviciile medicale, tratamentele, dar și cotizațiile pentru mii de persoane în ultimii cinci ani au fost prelucrate manual. Reprezentanții Casei de Asigurări speră totuși ca, în perioada următoare, procesul de prelucrare a datelor să se intensifice. Programul unic de evidență a asiguraților aduce foarte multe avantaje, în sensul în care, prin introducerea datelor unei persoane, se poate afla ușor dacă este asigurat ori nu și de ce servicii medi­cale a beneficiat. Mai mult, toți furnizorii de servicii medicale vor fi în permanentă legătură cu spitalele. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU