Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2934 > Cotidian Nr. 2934 de vineri, 14 martie 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 17
Succesuri

de Radu TUDOR
Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

Taxiuri īn uniformă

Activitatea de taximetrie īn regim privat la nivelul municipiului Buzău va fi reglementată de un nou regulament, care va fi supus aprobării Consiliului Local Municipal īn cadrul şedinţei extraordinare de luni. Conţinutul proiectului de hotărīre a fost stabilit de comun acord cu organizaţiile reprezentative ale taximetriştilor din municipiul Buzău şi, īn cazul īn care va primi girul aleşilor locali, va deveni funcţional de la īnceputul lunii aprilie. Totodată, conform noului regulament, se va interzice fumatul īn getaxuri.

S-a suplimentat numărul de taxiuri
Numărul maxim de taxiuri stabilit de autorităţi la nivelul municipiului Buzău este 500. Īn momentul de faţă sīnt 460 de taxiuri autorizate şi 57 de cereri īn aşteptare. Termenul de autorizare vizat de Primărie este de cinci ani. Una dintre noutăţile cu care va veni noul regulament de funcţionare a serviciilor taxi īn muni­cipiul Buzău este legat de amenzi. Primarul Constantin Boşcodeală a anunţat ieri, la conferinţa de presă a Primăriei, că amenzile prevă­zute pentru activitatea de servicii taxi neautorizate sīnt cuprinse īntre 250 şi 500 milioane de lei, iar pentru lipsa aparatului fiscal īntre 50 şi 250 milioane lei.  

Toate galbene
Regulamentul, īn forma īn care este conceput, va duce la o uniformizare din  punct de vedere al aspectului taxiurilor. Primăria nu mai vrea o paletă pestriţă de taxiuri pe străzile oraşului, ci le vrea pe toate īntr-o singură culoare, care să fie galben şi banderolă īn şah alb cu negru.
Fiecare taxi va avea deasupra lampă galbe­nă, care īn timpul cīt este ocupat va avea aprins un bec de culoare roşie, iar cīnd este liber va avea aprins becul de culoare verde.

Licitaţie pentru autorizaţie
Primăria intenţionează ca, pe parcurs, acordarea autorizaţiilor de funcţionare să se liciteze. Licitaţiile vor īncepe cu autorizaţiile la care vor renunţa actualii beneficiari. Īn cadrul licitaţiilor se va ţine cont de un punctaj, care nu va mai ţine cont de vechimea cererii, cum se ţine cont acum, ci de ve­chi­mea autoturismului, normele de poluare, tipul instalaţiei de climatizare, volumul portbagajului, etc.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU