Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2716 > Cotidian Nr. 2716 de luni, 25 iunie 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian  

11 leșinuri

În ultimele zile, patru cardiaci au suferit decompensări și au fost internați de urgență, în timp ce doi diabetici au făcut crize de hiperglicemie. Din cauza căldurii, insectele au devenit agresive și au înțepat mai multe persoane, care au făcut șocuri anafilactice și care au avut nevoie de internare.

[...]

 

Amenzi pe peron

Poliția Comunitară a aplicat în ultimele două săptămîni mai multe amenzi pe peroanele Gării C.F.R. Buzău decît pe străzile orașului. Patrule mixte formate din Poliția T.F. și Poliția Comunitară au acordat 45 de amenzi în valoare de 6300 de lei, pentru prostituție, apelarea persoanelor apte de muncă la mila cetățenilor, consumul de băuturi alcoolice sau refuzul de legitimare.

[...]

 

Curse cu motoscutere

Vardiștii au acordat amenzi în parcul Crîng și Parcul Tineretului pentru deplasarea interzisă a vehiculelor. Două amenzi în valoare de 270 de lei au primit doi tineri care circulau cu viteză pe aleile parcului Crîng și o alta în Parcul Tineretului unde, la fel, un tînăr gonea pe alei, afectînd nevoia de liniște a persoanelor ieșite la plimbare.

[...]

 

Agricultorii despăgubiți

Din cele aproape 72 de mii de hectare însămînțate, 34 de mii sînt asigurate, dar majoritatea sînt administrate de societăți agricole. Valoarea despăgubirilor este de 70 la sută din cheltuielile efectuate pînă la instaurarea secetei. Pentru a intra în posesia banilor, oamenii trebuie să depună dosarele la Direcția Agricolă pînă pe 15 iulie.

[...]

 

Băncile pot fi reclamate la O.P.C.

Protecția Consumatorilor poate verifica respectarea drepturilor consumatorilor de către instituțiile bancare. Poate fi verificată informarea clienților, cît și respectarea clauzelor contractuale încît să nu fie afectate interesele clienților. De asemenea, pot fi verificate și aspecte legate de publicitatea înșelătoare.

De exemplu, anunțarea unor credite în condiții avantajoase, cu dobînzi foarte mici, fără a fi comunicată dobînda finală, poate fi considerată publicitate înșelătoare. Or [...]


 

Secția de Boli Contagioase, pepinieră de maidanezi

Cadrele medicale de aici nu prea au cerut ridicarea cîinilor, pe considerentul că, oricum, tot orașul este plin de cîini


Cîinilor vagabonzi din municipiu le cad pradă din ce în ce mai mulți oameni. Situația este cu atît mai gravă cu cît există zone în care se adună zeci de cîini, cum este și curtea Spitalului de Boli Contagioase. Cadrele medicale de aici se plîng că în fiecare zi riscă să fie mușcate de cîini, iar animalele reprezintă un real pericol și pentru pacienții internați. Căldura are un efect negativ asupra cîinilor, care devin agresivi și pot ataca din senin.                                            [...]


 

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU