Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2636 > Cotidian Nr. 2636 de luni, 19 martie 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

Cozile disperării la singura farmacie din oraș deschisă noaptea

articol de: Corina Răchțeanu
Cozile disperării la singura farmacie din oraș deschisă noaptea
 

Buzăul are peste 200 de mii de locuitori  și doar o singură farmacie deschisă pe timpul nopții, "Europharm". Sînt nopți în care aici se formează adevărate cozi ale disperării, cu oameni chinuiți de dureri sau măcinați de grija bolnavilor care așteaptă acasă medicamentele  care le pot alina suferințele. Și, ca și cînd nu ar fi de ajuns că este singura unitate farmaceutică din oraș deschisă pe timpul nopții, angajatele de aici răspund solicitărilor cu viteza melcului, adîncind disperarea celor care așteaptă la coadă.

În cazuri extreme, farmaciștii țin locul medicilor
 Proprietarii de farmacii invocă lipsa de personal disponibil, care îi împiedică să extindă programul pe timpul nopții. Ei spun că este obositor pentru un farmacist să lucreze noaptea, pe lîngă faptul că numărul de ture nu poate fi asigurat. Europharm este singura unitate farmaceutică de unde bolnavii își pot cumpăra medicamente cu care să-și aline durerile în miez de noapte. Pînă anul trecut, alături de Europharm și Medimfarm a avut program de noapte, dar s-a restricționat din lipsă de farmaciști. Cererile de produse farmaceutice după miezul nopții sînt din partea celor care nu mai pot suporta durerile sau care se află într-o stare foarte gravă de sănătate. La o oră atît de tîrzie, medicul de familie nu poate fi contactat, iar spitalul abia dacă are medicamente pentru bolnavii internați. Prin urmare, singura lor soluție sînt farmaciștii, care au dreptul de a elibera unele antibiotice, antitermice sau analgezice, medicamente care, în mod normal, ar trebui însoțite de prescripție medicală.

Responsabilii C.J.A.S. se declară neputincioși
Conducerea Casei Județene de Asi-gurări este de acord că numărul farmaciilor cu program de noapte ar trebui să fie mai mare. Directorul Casei Județene de Asigurări de Sănătate, medicul Aurelian Podeanu, spune că cererile de medicamente înregistrate în acest interval sînt multe, dar că nici o altă farmacie nu și-a manifestat pînă acum interesul de a-și prelungi programul de lucru pe timpul nopții: "Din păcate, o astfel de situație nu poate fi rezolvată de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, noi nu avem nici un fel de pîrghii prin care să-i obligăm pe farmaciști să-și prelungească
programul și pe timpul nopții".

 

COMENTARII

Tudose Iulian:
Poftim?
Buzaul nu are peste 200.000 locuitori cum nu am eu adresa de mail mentionata mai sus! :))
vasilescu:
Cozile disperării la singura farmacie din oraş deschisă noaptea
ALO Corina Răchţeanu!

ESTI ANALFABETA! INAINTE SA FACI ARTICOLE.. MAI BINE TE DOCUMENTEZI! LOCUL TAU ESTE IN PIATA NU LA ZIAR! HALAL ASA ZIARISTI HANDICAPATI SI PROSTI!
toplina:
Cozile disperării la singura farmacie din oraş deschisă noaptea
D... Corina Răchţeanu!

INAINTE SA FACI ARTICOLE.. MAI BINE TE DOCUMENTEZI! unde ai facut jurnalismul? sa-ti fie rusine ca minti!
Cristi C.:
si eu am stat la coada
si eu am stat la coada noaptea la Europharm,iar adormitele de farmaciste abia se misca.Ar trebui sa se faca ceva,ca nu ne dicteaza nimeni cand sa ne imbolnavim si nu se stie cand avem nevoie de medicamente.Iar doctorii din spital abia se uita la tine, ce sa mai zicem de medicii de familie, care niciodata n-au timp suficient pentru pacienti.Dna(domnisoara) Corina,ar fi bine sa continuati anchetele astea si sa investigati si nenorocirile din spital.
Gica FaraFrica:
bv bv tzineo tot asha :D
bun corina :D
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU