Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2658 > Cotidian Nr. 2658 de duminica, 15 aprilie 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

Īncă o normă europeană la Buzău:


Pomii fructiferi, la doi metri de gardul vecinului

Nucii şi castanii se taie cu autorizaţie de la Direcţia Agricolă

articol de: Corina Rachiteanu
Persoanele care doresc să planteze pomi fructiferi īn grădini şi curţi trebuie să respecte anumite distanţe faţă de proprietatea vecinilor, respectiv de doi metri īn cazul pomilor de talie mică, potrivit noii legi a pomiculturii, care a intrat īn vigoare la īnceputul lunii aprilie. Īn cazul pomilor de talie mare, proprietarul are voie să planteze doar la cel puţin trei metri distanţă de proprietatea īnvecinată. Potrivit directorului adjunct al Direcţiei Agricole, Ion Enache, dacă proprietarul doreşte să planteze un nuc, trebuie să aleagă material săditor provenit din pepiniere autorizate. Nucii şi castanii comestibili pot fi tăiaţi doar pe bază de autorizaţie, obţinută de proprietar īn urma unei cereri depuse la Direcţia Agricolă.
O astfel de solicitare se aprobă īn anumite situaţii, dacă, de exemplu, pomii sīnt īmbătrīniţi şi prezintă ramuri uscate īn proporţie de 60 la sută.
Defrişarea fără autorizaţie a plantaţiilor de pomi fructiferi, cu o suprafaţă mai mare de 0,5 ha, precum şi a nuci­lor sau a castanilor comestibili, constituie con­travenţie şi se sanc­ţionează cu amendă de la 5.000 la 10.000 de lei.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU