Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2626 > Cotidian Nr. 2626 de marti, 6 martie 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

Sîntem plini de boli!


Bolile mintale, de inimă și diabetul zaharat fac ravagii

articol de: Corina Răchițeanu
Bolile mintale, de inimă și diabetul zaharat fac ravagii
 

Aproape zece la sută din populația județului Buzău suferă de hipertensiune arterială. Și diabetul zaharat este o boală cu răspîndire largă printre buzoieni, care a făcut pînă acum 13.600 de victime, 1.100 numai în 2006.

Din ce în ce mai mulți tineri suferă de boli cardiace
Hipertensiunea arterială se află pe primul loc în topul afecțiunilor de care  suferă  buzoienii. Numai în 2006 s-au înregistrat 4.940 de cazuri noi, numărul total de bolnavi ajungînd la 48.957. Medicii apreciază, însă, că numărul de bolnavi este semnificativ mai mare, mulți dintre ei nefiind încă depistați. Alți 30 de mii de buzoieni suferă de cardiopatii ischemice, reprezentînd 6,5 la sută din populația județului, 3.076 de cazuri au fost depistate numai anul trecut. Cardiologul Cornelia Negrilă ne-a declarat că bolile de inimă sînt frecvente în rîndul buzoienilor de toate vîrstele, tinerii fiind și ei din ce în ce mai afectați. Pentru a diminua riscul apariției afecțiunilor cardiace, medicul recomandă un stil de viață sănătos și un control medical efectuat la timp.

Diabetul și bolile psihice, din ce în ce mai frecvente
Diabetologul Silviana Constantinescu, de la Spitalul Județean Buzău, a ținut să sublinieze că există pacienți care suferă de diabet zaharat  și tră­­iesc cu boala de zeci de ani dar, în același timp, sînt și bolnavi care nu se tratează cores­punzător, favorizînd astfel declanșarea complicațiilor. Pe locul patru în topul bolilor de care suferă concitadinii noștri se situează tulburările mintale. În prezent, sînt înregis­trate 8300 de cazuri. Medicul Nicolae Enache, directorul Secției de Psihiatrie Infantilă, din cadrul Spitalului de Neuropsihiatrie Săpoca, ne-a declarat că bolile mintale au luat o amploare îngrijorătoare în ultimii ani, mai ales în rîndul copiilor. Potrivit aceleiași surse, factorii care duc la apariția afecțiunilor mintale s-au înmulțit conside­rabil, acestea fiind cauzate în principal de situația materială tot mai precară și lipsa de comunicare.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU