Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5758 > Cotidian Nr. 5758 de vineri, 5 octombrie 2018  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

Potrivit site-ului sanatateabuzoiana.ro


Vești bune pentru medicii din centrele de permanență

Banii ar putea fi primiți zilele acestea

Medicii de familie care fac gărzi în cadrul centrelor de permanență din țară nu mai au motive să fie supărați că nu lu s-au plătit gărzile pe ultimele patru luni, așa cum declarau, ieri, într-un comunicat, reprezentanții Societății Naționale de Medicina Familiei(SNMF), scrie sanatateabuzoiana.ro

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat astăzi, după ce a participat la festivitatea de deschidere a Zilelor Institutului Clinic Fundeni, că pînă la sfîrșitul acestei săptămîni situația restanțelor la plată pentru medicii centrelor de permanență va fi rezolvată, întrucît a fost informată de conducerea CNAS că au fost alocate sumele necesare în acest sens.

"În luna iunie s-a făcut o deblocare a fondului de rezervă pentru plata restanțelor în centrele de permanență. Pentru că anul acesta a fost majorat tariful, s-au înființat foarte multe centre în prima jumătate a anului și a fost nevoie de rectificare bugetară, dar am discutat cu reprezentanții CNAS, pentru că ei finanțează centrele de per­manență, iar pînă la sfîrșitul acestei săptămîni situația va fi rezolvată. Lla rectificare s-au alocat sume pentru plata orelor din centrele de permanență", a dat asigurări Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Aceleași asigurări au fost date, ieri, și de reprezentanții Casei Națio­nale de Asigurări în Sănătate (CNAS), care au precizat că medicii din centrele de permanență vor primi banii pentru gărzile făcute în ultimele patru luni, prin Casele Județene cu care au contract, sumele aferente fiind deja trimise în teritoriu. La CJAS Buzău, așa cum a precizat astăzi, pentru SănătateaBuzoiană.ro, președintele-director general Raluca Alexandru, sumele destinate decontării facturilor primite de la cele trei centre de permanență care funcționează în județ au ajuns, deja, iar "în zilele următoare se vor și onora, astfel că pînă la sfîrșitul săptămînii vor avea deja banii în cont, iar medicii își vor primi banii pentru gprzile efectuate în aceste centre". Potrivit purtătorului de cuvînt al CNAS, Daniel Osmanovici, instituția a primit, în urma rectificării bugetare, 65.000 lei, iar această sumă a fost distribuită caselor județene.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU