Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5646 > Cotidian Nr. 5646 de miercuri, 7 martie 2018  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

E vremea ei!


Bîntuie gripa în toată regiunea

9 persoane au fost diagnosticate, oficial, cu gripă la Buzău

articol de: Cristina STERIAN

Gripa bîntuie încă în Regiune și continuă să facă numeroase victime. Numai la Buzău, în ultima săptămînă, 9 persoane au primit diagnosticul că au fost infectate cu virusul gripal. Cele mai multe cazuri de gripă, 11, sînt în Vrancea.

Nouă dintre acești  bolnavi au ajuns în spital, semn că boala s-a manifestat virulent și i-a doborît la pat. În aceeași perioadă au fost înregistrate aproape 1.800 de infecții respiratorii. Cea mai afectată categorie de persoane o reprezintă copiii, cu vîrste cuprinse între 5 și 14 ani. Tot în ultima săptămînă au fost înregistrate și 510 cazuri de pneumonie, iar peste 100 de pacienți au fost internați. Din cauza pneumoniei a fost raportat și un deces, la un bătrîn de 82 de ani din Homocea.

În Buzău, șapte persoane au fost diagnosticate cu gripă prin testele rapide efectuate la București în timp ce în cazul altor alte două boala a fost confirmată de laboratorul Institutului Cantacuzino. "Unul dintre bolnavi, din cauza unei afecțiuni cronice de care suferă, a ajuns să fie internat la un spital din București." Și nu doar gripa a făcut victime la Buzău. "În ultima săptămînă, au fost peste 2500 de buzoieni care au suferit viroze respiratorii și pneumonii", spune medicul epidemiolog Carmen Scîntei din cadrul Direcției de Sănătate Publică Buzău. Și cum gripa încă bîntuie în Buzău, autoritățile mențin restricțiile privind vizitele în spitalele din județ.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU