Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5629 > Cotidian Nr. 5629 de marti, 13 februarie 2018  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

Se conturează ceva la orizont


Proiect inovator pentru sistemul de sănătate buzoian

Se va înființa un centru privat integrat de servicii medicale la domiciliu

articol de: Doru GHEORGHIADE
Proiect inovator pentru sistemul de sănătate buzoian
 

Piața serviciilor medicale din Buzău se va îmbogăți cu o entitate proiectată să acopere o serie de servicii specifice aflate în mare suferință în acest moment. Este vorba despre implementarea unui punct de lucru la Buzău a Centrului European de Formare și Servicii Medicale Integrate la domiciliu. Buzăul va fi primul județ unde se va pune în practică noul concept.   

În primul rînd, proiectul va cuprinde o etapă de școlarizare a personalului medico-santiar, care va acționa pe plaja serviciilor medicale la domiciliu. Practic, școlarizarea se va face pentru întreaga paletă de personal sanitar, adică medici, asistenți medicali, infirmiere, ambulanțieri, logopezi, kinetoterapeuți.
Prima etapă va fi școlarizarea și formarea echipelor care vor lucra în cadrul acestui nou sistem se va constitui infrastructura punctului de lucru. Adică se va aduce aparatura necesară și celelalte elemente specifice și se va amenaja un sediu care să preteze pentru o asemenea actualitate devenită sensibilă. 

Care vor fi serviciile prestate

Sistemul va funcționa ca o entitate de Ambulanță clasică cu diferența că serviciile vor fi făcute de la A la Z. Mai precis, orice persoană asigurată sau nu, va putea apela pe un telefon Centrul și va solicita un serviciu. O ambulanță dotată cu aparatura performantă deservită de o echipă medicală completă va veni la domiciliul solicitantului, îl vor transporta la Centru unde, în timp record, va beneficia de îngrijire urgentă, recoltarea de analize, manevrele de maximă necesitate și stabilirea unui diagnostic primar. Dacă situația o impune, pacientul va fi transportat la o unitate spitalicească din Buzău sau din alte localități, ori va fi retrimisă la domiciliu unde tratamentul va continua. În funcție de problemele medicale descoperite, schema terapeutică va fi îmbunătățită zilnic.

Care sînt avantajele

Grație acestui alternative pe care o propun investitorii în acest concept, buzoienii vor beneficia de tratarea, recuperarea sau îmbunătățirea stării de sănătate, transportul pacienților în condiții de standard european, avantajul unei colaborări cu unități medicale de stat și private recunoscute în România, în funcție de diagnosticul stabilit. În plus, implementarea noului proiect va elimina riscul contactării celebrelor infecții nosocomiale din actualele unități medicale românești, evită timpii mari de așteptare și va degreva UPU, SMURD, sau ATI, de surplusul de pacienți semnalat azi 24 de ore din 24.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU