Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5546 > Cotidian Nr. 5546 de miercuri, 4 octombrie 2017  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 33

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

Medicii buzoieni și-au ales "judecătorii" pentru următorii șase ani

Desemnarea membrilor Comisiei de Disciplină a Colegiului Medicilor s-a putut realiza abia după cel de-al doilea tur de scrutin

articol de: Florina ARGHIR POPESCU

Cel de-al doilea tur de scrutin pentru desemnarea mebrilor Comisiei de Disciplină a Colegiului Medicilor s-a încheiat cu alegerea medicilor Liviu Munteanu, Dorin Neacșu, Cristian Ștefănescu, Marius Anastasiu și Victor Ioniță. Primul tur de scrutin a adunat la urne 61 de medici, din cei 676 cu drept de vot, în timp ce la cel de-al doilea tur de scrutin s-au prezentat 124 de medici.

De acum înainte, șase ani la rînd, Comisia de Discplină va judeca în această formulă toate plîngerile și sesizările prevăzute în Statutul Colegiului Medicilor din România. 

Prezența la urne, sub 20 la sută 

Rezultatele scrutinului organizat la nivelul Colegiului Medicilor din Buzău au fost transmise Comisiei Electorale Centrale și s-au afișat pe pagina oficială a Colegiului Județean al Medicilor Buzău. Validarea alegerilor are loc abia după ce perioada destinată contestațiilor se va încheia, adică pînă pe data de 3 octombrie a.c. Contestațiile se pot depune în termen de 24 ore de la comunicarea rezultatelor, care în cazul de față a avut loc în data de 2 octombrie 2017. Prezența la urne a fost de 18,34%, doar două dintre voturi fiind invalidate. 

Comisia de Disciplină este un for independent

Rolul Comisiei de Disciplină este acela de a judeca abaterile medicilor de la normele de etică profesională, de deontologie medicală și de la regulile de bună practică profesională, atît în relațiile cu pacienții cît și cu colegii sau cu unitatea medicală în care profesează. Comisia de Disciplină funcționează în cadrul colegiului teritorial  și este independentă de conducerea Colegiului și judecă în complete de 3 membri abaterile disciplinare săvîrșite de medicii înscriși în acel colegiu.

Dosarul disciplinar va fi judecat de către un "complet de judecată" format din 3 membri, care va dispune, în mod obligatoriu, audierea medicului împotriva căruia s-a pornit acțiunea disciplinară și, dacă este cazul, și a persoanei care a facut plîngerea și a martorilor. Membrii comisiilor de disciplină de la nivelul colegiului teritorial sînt aleși de către adunarea generală a colegiului teritorial, iar membrii Comisiei superioare de disciplină sînt aleși de către Adunarea generala națională. Biroul Consiliului Colegiului Medicilor, fie el teritorial sau național se poate sesiza și poate dispune începerea unei anchete disciplinare și din oficiu, iar în decizia de autosesizare se vor menționa elementele care au stat la baza luării acestei decizii, atașîndu-se și dovezile corespunzătoare.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU