Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5509 > Cotidian Nr. 5509 de miercuri, 9 august 2017  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 33

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

Modificare la Bacalaureat și la Evaluarea Națională


Lucrările vor putea fi corectate de către profesori chiar de acasă

Tezele vor fi introduse într-un sistem computerizat

articol de: (L.M.)

Lucrările de la examenele naționale ar putea fi corectate de anul viitor într-un sistem computerizat, care presupune scanarea lor și corectarea de către profesor fie din centrul de evaluare, fie de acasă, din fața calculatorului, a afirmat ministrul Educației, Liviu Pop, citat de adevarul.ro

Dacă pînă acum, lucrările examenelor naționale erau trimise cu mașinile jandarmeriei în alte județe, pentru a fi corectate, de la anul, ele ar urma să fie introduse la centrul de examinare, într-un sistem digitalizat, potrivit portalinvatamant.ro.

"Alături de experții Ministerului Educatiei Nationale, STS-ului și inspectoratelor școlare căutăm soluția tehnică pentru a scana toate lucrările, pentru a le secretiza, corectarea lor putîndu-se face de către evaluatori acreditați în centrul de examen, sau acasă dacă au calculator", a declarat minis­trul.

Problemele ar putea apărea atunci cînd filele lucrării sînt desfăcute și introduse una cîte una în sistem. La 100.000 de candidați, vor exista cîteva sute de mii de foi și oricînd poate interveni o eroare umană, astfel încît o pagină să fie omisă. În plus, ministrul Educației spune că în doi ani vor exista cataloage electronice, iar părinții vor avea acces la notele elevilor. În marile orațe și în unele sectoare din București ele există deja, dar părinții se plîng că nu sînt de folos, pentru că notele nu sînt introduse la timp.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU