Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5399 > Cotidian Nr. 5399 de duminica, 26 februarie 2017  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 32

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

Noi demersuri


Criză de medici și după aprobarea stimulentelor?

Conducerea Spitalului Județean consideră că nici acum problema lipsei de specialiști nu va fi rezolvată

articol de: Cristina STERIAN

Autoritățile județene încearcă din răsputeri și prin orice mijloace să atragă medici specialiști în cel mai mare spital din județul Buzău, însă pînă acum mai toate încercările au fost sortite eșecului. Și din păcate, nici ultimele demersuri ale consilierilor care au votat ca medicii nou veniți în Spitalul Județean să beneficieze de stimulente financiare nu par a avea mai mult succes.

Consiliul Județean Buzău a adoptat în ședința ordinară a lunii februarie o hotărîre în baza căreia medicii nou angajați la Spitalul Județean vor beneficia de stimulente financiare pe o perioadă de șase luni. 10 medici care vor vrea să se angajeze în unitatea sanitară ar urma să primească, lunar, timp de șase luni, echivalentul a două salarii minime pe lîngă salariul de bază. Există însă și o condiție: medicii trebuie să semneze un contract cu spitalul prin care se obligă să profeseze minimum doi ani în unitatea sanitară buzoiană, în caz contrat fiind obligați să restituie echivalentul salariilor minime primite. Aleșii județeni au votat în unanimitate pentru acordarea acestor stimulente. Nu sînt singurele beneficii care li se oferă medicilor care vin la Buzău. O măsură mai veche prevede că administrația județeană asigură, timp de trei ani, plata chiriei medicilor angajați la Spitalul Județean care nu au o locuință în Buzău.

Speranțe nu prea mari

Deși banii ce ar urma să fie alocați medicilor nou veniți nu sînt puțini și ar putea constitui un motiv bine întemeiat pentru halatele albe pentru a veni să lucreze în Spitalul Județean, conducerea unității medicale spune că nici acum criza de specialiști nu va fi rezolvată. "Problema medicilor care vor veni, eu cred că va rămîne pentru că numărul acestor specialiști în medicina de urgență și nu numai, chiar și pe celelelte specialități clinice pentru spital, este în scădere din cauza exodului către țările vest-europene care ne primesc cu brațele deschise datorită calității medicilor din România. Sperăm să fie o motivație în plus pentru a veni să lucreze în sistemul sanitar din Buzău, dar speranțele nu sînt atît de mari", a declarat directorul medical al Spitalului Județean Buzău, Stanciu Paraschiv, într-o interveneție telefonică la emisiunea Focus News de la Focus TV. 

Directorul medical al Spitalului Județean Buzău spune că la supraaglomerarea unităților medicale mari și la criza de personal s-a ajuns și din cauza desființării unora dintre spitalele mici, din teritoriu. În ultimul an, mai multe posturi de medici scoase la concurs de Spitalul Județean Buzău au rămas neocupate. Unitatea sanitară se confruntă cu un deficit de aproximativ 20 de medici, cel mai mare fiind la Unitatea de  Primiri Urgențe, dar și la secțiile oncologie și boli infecțioase.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU