Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5392 > Cotidian Nr. 5392 de joi, 16 februarie 2017  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 32

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

Spaimă mare


Copiii de la Centrul de Plasament Nr. 2, evacuați în toiul nopții

Angajații au simțit un miros suspect în zona țevilor de gaze și au alertat autoritățile

articol de: Cristina STERIAN

Marți seară s-a dat alarma la Centrul de Plasament numărul 2 din municipiul Buzău. Un miros suspect, parcă de gaze, i-a speriat de moarte pe angajații unității care, de teama unei nenorociri, au sunat la 112. S-a întîmplat în jurul orei 21.30.

Personalul auxiliar din Centrul de Plasament numărul 2 a sesizat la un moment dat un miros suspect, motiv pentru care s-a decis să fie anunțate autoritățile. La fața locului, au ajuns pompierii dar și specialiștii de la Distrigaz, care au început măsurătorile, nu înainte însă de a fi luată măsura evacuării tututor copiilor și personalului din centru. În total, au fost evacuați 67 de copii și 7 îngrijiritori, care au fost duși rapid la sediul Inspectoratului Județean de Jandarmi, aflat în imediata apropiere.

"Angajații Centrului au simțit aseară, și într-un fel, au auzit în zona țevilor de gaze, anumite pierderi. Aceștia au urmat procedurile specifice, anunțănd conducerea și, desigur organele abilitate să intervină în rezolvarea situației. Au urmat procedurile de evacuare a copiilor pentru că s-a luat decizia că este cea mai bună soluție pînă la rezolvarea situației. Copii au fost preluați de către reprezentanții Jandarmeriei. În acest moment, activitatea a revenit la normal, copiii sînt, de la ora 7,în Centru, au luat masa, vor merge la școală și toate lucrurile își vor urma cursul normal", a declarat ieri purtătorul de cuvînt al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău, Roxana Kovacs.

Cazați la Jandarmerie

Copiii au fost duși la sediul Jandarmeriei unde li s-au amenajat dormitoare și, supra­vegheați de îngrijitori, au înnoptat acolo. Reprezentanții DGA-SPC Buzău spun că ei nu au fost afectați în urma incidentului: "Măsura de evacuare a copiilor din cadrul Centrului a fost luată foarte rapid, pentru ca acești copii să nu sufere de frig, sîntem în toiul iernii. Transportul către Jandarmerie a fost făcut în cel mai scurt timp și condțiile au fost foarte bune, astfel copiii au trecut cu bine peste această situație".

Specialiștii de la Gaze au efectuat marți noapte măsurători la Centrul de Plasament  nr. 2 însă nu au găsit nici o scurgere sau vreo sursă de miros de gaze. Cu toate acestea, pentru o mai mare siguranță, autoritățile au decis ca cei din centru să rămînă peste noapte în dormitoarele Jandarmeriei. Ieri dimineață, specialiștii Distrigaz au revenit la sediul  centrului de plasament și au efectuat măsurători, însă nici de această dată nu au depistat vreo defecțiune. Ulterior, în jurul orei 7.00, s-a luat decizia ca asistații centrului să revină în unitate, întrucît nu sînt expuși nici unui risc.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU