Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5327 > Cotidian Nr. 5327 de marti, 1 noiembrie 2016  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 31

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

De o jumătate de an


Probleme financiare la D.G.A.S.P.C.

Consilierul județean Raul Florescu spune că este inadmisibil ca un director de instituție să nu își poată previziona bugetul și contractele

articol de: Doru GHEORGHIADE

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, are probleme financiare, fapt ce afectează buna funcționare a centrelor de plasament, inclusiv aprovizionarea cu hrană. Consilierul județean PNL, Raul Florescu spune că bugetul instituției a fost prost proiectat și îl învinovățește de acest lucru pe directorul DGASPC. "Sînt ceva probleme, în ultimul timp, de mai bine de jumătate de an, și mă refer aici la foarte proasta finanțare pe care o au centrele la ora actuală, nu din vina Consiliului Județean, ci pur și simplu din proiectarea bugetului pentru 2016. A fost o defecțiune undeva, nu știm exact despre ce este vorba, dar este inadmisibil ca un director de instituție să nu își poată previziona faptul că un contract de alimente se încheie în luna septembrie, ținînd cont că anul se termină în decembrie",  a spus consilierul județean Raul Florescu, în ședința C.J. de săptămîna trecută.

Pe linia de plutire

Președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu recunoaște că sînt probleme, însă susține că situația va fi ținută pe linia de plutire, iar copiii și persoanele instituționalizate ar putea beneficia la anul de un buget mai consistent. "Bugetul, anul acesta, a fost mai mic pentru că asta a fost situația creată la nivel de UAT-uri (Unități Administrativ Teritoriale, n.r). Este pentru prima dată, după 26 de ani cînd nu s-a făcut rectificare. Nefăcîndu-se rectificare, am mers pe bugetul consolidat. Noi, executivul  Consiliului Județean, împre­ună cu conducerea Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului vom lua toate măsurile ca să putem să mergem pe o linie de plutire. Nu curge lapte și miere acolo. Sper că bugetul anului viitor va fi unul îndestulător pentru copii și persoanele care au probleme, la care face referire domnul Florescu. Mai sper ca în zilele următoare se va face o rectificare de buget", a spus Petre Emanoil Nea­gu. Potrivit șefului CJ, pentru ca persoanele aflate în grija DGASPC să nu aibă de suferit se fac unele artificii asigurîndu-se astfel funcționarea instituției, rămasă fără buget. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU