Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5038 > Cotidian Nr. 5038 de joi, 10 septembrie 2015  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 20

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Cotidian

Azi se înmînează cheile


Cinci localități primesc microbuze școlare

Beneficiari sînt copiii din Mărăcineni, Mihăilești, Săpoca, Valea Rîmnicului și Ziduri

articol de: Alexandra Dinu
Cinci localități primesc microbuze școlare
 

Din ce în ce mai mai mulți copii buzoieni care locuiesc în mediul rural vor scăpa de kilometri întregi de mers pe jos, prin frig și ploaie. Anul școlar care se apropie îi așteaptă pe elevii din zeci de unități de învățămînt din județul Buzău cu microbuze noi. Instituția Prefectului a anunțat că astăzi cinci comune din județ vor primi astăzi microbuze școlare. Ministerul Educației a trimis anul acesta zeci de microbuze pentru scolarii buzoieni. Ultimele au ajuns zilele aceastea în județ. Este vorba despre 11 microbuze care vor deservi tot atîtea unități de învățămînt. "Pentru îmbu­nătătirea parcului auto localitățile Mărăcineni, Mihăilești, Săpoca, Valea Rîmnicului, Ziduri își vor ridica microbuzele școlare. Deja și-au luat microbuzele primarii din localitățile Năieni, Cănești, Cătina Chiojdu și Gura Teghii" a declarat prefectul județului Buzău George Sava.

Microbuze și în alte localități

Nu este prima dată cînd Buzăul a primit microbuze școlare. În cursul acestui an, au mai repartizate microbuze școlilor din localitățile Amaru, Bozioru, Brădeanu, Breaza, Buda, Cislau, Colți, Gălbinași, Ghergheasa, Largu, dar și la Lopatari, Mînzălești, Movila Banului, Odăile, Pănătau, Pardoși, Pietroasele, Poșta Cîlnău. Microbuze școlare au ajuns și la Robeasca, Săgeata, Sărulești, Scu­telnici, Stîlpu, Tisău, sau Topliceni, Ulmeni, Vîlcelele și Viperești. În același timp, de microbuze pentru transportul elevilor vor beneficia și școlile din orașele Nehoiu, Patîrlagele, Po­goanele.

În continuare unii copii merg pe jos

Din nefericire alte localități din județul Buzău rămîn în continuare fără un mijloc de transport pentru școlari. Copiii de aici parcurg kilometri pe jos pentru a învăța carte, mulți dintre ei, pe drumuri pietruite de țară, prin zone izolate de civilizație. Speranța lor autoritățile statului, care printr-o semnătură au puterea să le ușureze drumul către școală.


 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU